Sportti.com: Täysi katastrofi – suomalainen maailmanmestari hämmästyi kohtelustaan EM-kisoissa

Sportti.com: Täysi katastrofi – suomalainen maailmanmestari hämmästyi kohtelustaan EM-kisoissa

Täysi katastrofi – suomalainen maailmanmestari hämmästyi kohtelustaan EM-kisoissa

14.09.2022 – 20:34:00

uutiskuva

Ampuja Aleksi Lepän pääkilpailu Puolan EM-kilpailuissa päättyi ikävällä tavalla, Mies ei kilpaillut miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa, koska tuomariston mielestä hänen käyttämänsä hihna on sääntöjen vastainen.

Leppä (Haminan Ampumaseura) selvitti eilen tiensä kovatasoisesta karsinnasta tämän päivän peruskilpailuun, kun hän teki tuloksen 587 (polvi 194, makuu 199, pysty 194).

Hän valmistautui päivän ajan normaaliin tapaansa iltapäivällä alkaneeseen peruskilpailuun. Mutta kuinka kävikään: tuomariston mielestä Lepän käyttämä hihna on sääntöjen vastainen. Leppä olisi hylätty, jos hän olisi ampunut kilpailussa. Suomen joukkueenjohdon mielestä lopputuloksissa DNS (ei startannut) on parempi kuin DSQ (hylkäys).

– Olen käynyt varustetarkastuksessa, ja ammuin samalla hihnalla eilisen karsinnan. Ei näin voi toimia kesken kilpailun, hämmästeli Leppä Ampumaurheiluliiton tiedotteella.

– Olen voittanut samalla hihnalla kaksi maailmanmestaruuttakin (vuonna 2018). Iso työ meni nyt hukkaan, mutta minkäs teet. Kaikki suomalaiset käyttävät täällä samanlaista hihnaa.

Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Leif Rolland ja pistoolilajien päävalmentaja John Leighton-Dyson tekivät hartiavoimin töitä selvittääkseen tuomarin päätöksen laillisuuden. Säännöt määräävät hihnan maksimileveydeksi 40 millimetriä, mutta ne eivät Leighton-Dysonin mukaan kerro, miten hihnaa käytetään.

– Nyt meille puhuttiin hihnan antamasta epäreilusta edusta Odotamme lopullisia päätöksiä, Leighton-Dyson sanoi, kun peruskilpailu oli kesken.

Lähde: Ampumaurheiluliitto
Kuva: Kuvituskuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *