Valtakunnnallinen yläkoululeiritys alkoi

Valtakunnnallinen yläkoululeiritys alkoi

Ampumaurheilun valtakunnallinen yläkoululeiritys käynnistyi lukuvuoden 2022-2023 osalta maanantaina Kisakallion Urheiluopistolla. Yläkouluvaihe on tärkeä osa Urheilijan polkua ja kasvua huippu-urheilijaksi. Yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. 

Ensimmäiselle leiriviikolle osallistuu 13 urheilijaa, joista kuusi on ollut jo aiemmin mukana ja seitsemän urheilijaa ovat ensikertalaisia. Maanatai käynnistyi ohjeistuksella, kirjojen ja paitojen jaolla ja tutustumisella toisiinsa. Koulutyö vei seuraavat puolitoista tuntia.

Koulunkäyntiä varten oppilaat ovat saaneet ohjeet omilta opettajiltaan leriviikon ajaksi. Osa suorittaa myös valvotut kokeet viikon aikana.

Iltapäivä käynnistyi fyysisellä harjoituksella, jonka teemana oli valmistautuminen.

Kuva fyysisesti harjoituksesta

Päivällisen jälkeen vuorossa oli 2,5h lajiharjoitus, jossa urheilijat ampuivat omat harjoitteensa, Markon kiertäessä kaikki urheilijat läpi havainnoimassa asiat, joihin tullaan myöhemmin kiinnittämään huomioita. Marko tulee esittämään urheilijoille seuraavien harjoitusten aikana havaintoja, ampuma-asennoista, liipaisutekniikasta ja kaikesta mahdollisesta ampumasuorituksen liittyvästä, jotka tullaan myös saattaman urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien tietoon.

Leiri jatkuu torstaihin asti. Seuraava yläkoululiritys ammutaan 7.-10.11.2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *