MM-kilpailut Kairo, Egypti. 10m kivääri miehet peruskilpailu. Kautta aikojen kovin ilmakiväärikisa. Aleksi 51.

Kautta aikojen maailman kovatasoisin 10m kivääri kilpailu ammuttiin Kairon maailmamestaruuskilpailuissa. Kisaan osallistui 114 urheilijaa, jotka kilvoittelivat pääsystä finaaliin tavoitellen siellä jaossa olevaa neljää olympiapaikkaa. Ensimmäisen kerran kaikkien finalistien tuli ampua peruskilpilussa maaginen 630 pistettä, päästäkseen jatkoon. Peruskisan voitti Intian Rudrankksh Patil huipputuloksella 633.9. Aleksi paukutteli 625.0, mutta väläytteli ajoittain jopa finaalipaikkaa, alun tahti ei riittänyt loppuun asti ja sijoitus oli 51. Riku Koskela ampui 0,6 pistettä Aleksi vähemmin ja oli 60. Sebastian Långström ampui 619.8 ja sijoitus oli 84.

-Tää oli ihan paras, mitä tänään pystyin ampumaan. Oli tosi vaikea kisa. Hyvä valmistautuminen, mutta kun en saanut rentoutta jalkoihin, niin vaikeaa oli. On hankalaa olla, kun jalat on tunnin jännittyneenä, kertoi Aleksi.