Toni Matilainen jättää kiväärijaoston

Toni Matilainen jättää kiväärijaoston

Pitkän lainjan kiväärivaikuttaja Tomi Matilainen jättää SAL.n kiväärijaoston. Leppa.fi:lle lähettämässään tiedotteessa Matilainen avaa syitä tehtävästä luopumiseen.

-Tonin panos on ollut merkittävä. Olen tuntenut Tonin jo murkkuikäisestä pojasta alkaen. Tunnollisena ja vastuunkantavana henkilönä Tonin poisjäänti on ilman muuta suuri menetys. Toni toimi mm tämän vuoden PM:n kisojen kakkosmiehenä ja hänen panos kisojen onnistumiseel oli suuri, sanoo Marko ja jatkaa, että toivottavasti Toni saa päivittäiselämän raitteilleen ja pääsee taas nauttimaan ampumaurheilusta.

Tomi Matilainen

Matilaisen kirje:

One thought on “Toni Matilainen jättää kiväärijaoston

  1. Valitettavaa Tonin poisjäänti luottamustehtävästä ja perheasioista. Samat peheasiat olen aikoinaan käynyt ja mahalaskun jälkeen alkoi aurinko paistamaan, kun halusin itse sen paistaa. Toki siihen sain tehdä paljon töitä ja järjestelyjä.

    Kun näitä juttuja aktiivisena kilpa-ammunnan harrastajana lukee, alkaa tosissaan olla huoli hyvän harrastuksen tulevaisuudesta. Kaikki sääntöasiat ym mitä viime aikoina on ilmennyt. Miksi sääntöjä ei voida tehdä sellaiseksi rautalankaversioksi, ettei tulkinnan varaa ole.

    Itse ammun ikämiessarjoissa ja muutama vuosi sitten yksissä kisoissa vieruskaverin perälevy oli mielestäni sääntöjen mukaan väärin kallistettu. Asiasta keskustelin kilpailun jälkeen ja hän sanoi erään asetarkastajan sanoen, että on sallittu. Perälevyn pystysuuntaisesta kallistuksesta laitoin kysymyksen liiton sääntövaliokunnalle, josta tuli vastaus että on sallittua kunhan kallistus pysyy sääntömittojen sisällä.

    Tämän saman asian otin esille yksissä pari-SM kisoissa asetarkastuksessa esille ja asetarkastajat ihmettelivät, miksi tietoa ei tule kenttäväelle. Tiedän, että Suomessa on noudatetaan SAL:n sääntöjä, mutta mistä johtaa tällainen tulkinnan vara, Mielestäni se antaa toiselle ampujalle edun, jos saakin ampua eri säädöillä mitä toinen tuomari onkin sanonut.

    Itse ostin ilmapistoolin viime kesänä ja sillä myös harjoitellut. Kun olen pistoolisääntöjä lukenut, siellä on mielestäni enemmän sanottu selkeämmin, mikä on oikein ja mikä väärin. Asetta varten siellä on tarkastuslaatikkona laatikko, pistooli mahtuu sinne tai sitten se ei mahdu, mielestäni yksiselitteistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *