Likainen puheenjohtajapeli käynnissä. ESC pj hehkuttaa toista ja tuomitsee toisen

Likainen puheenjohtajapeli käynnissä. ESC pj hehkuttaa toista ja tuomitsee toisen

ESC:n puheenjohtaja ja ISSF:n pääsihteeri, venäläinen Alexander Ratner, rapaa lopullisesti Euroopan Ampumaurheiluliiton asettumalla vastustamaan julkisesti toista ehdokasta, Italian Luciano Rossia, hyökkäämällä sekä ESC:n sivuilla englanniksi ja ISSF:n sivuilla ranskaksi, espanjaksi ja englanniksi julkaistulla kirjeellä ”kaksi kanditaattia”. Ratner ylistää maanmiestään Vladimir Lisiniä ja kirjoittaa seuraavasti:

Hyvät kollegat,

ISSF:n yleiskokous lähestyy. ISSF:n presidentin vaalit järjestetään. Ehdokkaita on kaksi: nykyinen ISSF:n presidentti Vladimir Lisin ja Federazione Italiana Tiro a Volon (FITAV) presidentti Luciano Rossi. Useita päiviä sitten herra Rossi on lähettänyt jäsenliitoille kirjeitä, joissa hän kertoi näkemyksestään ISSF:n tulevaisuudesta nimeltä ”Muutoksen aika!”

Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni kommentoidakseni sekä hänen teille lähettämiensä kirjeiden sisältöä että tapaa. Ymmärrän hyvin, että viime vuosien aikana useiden ISSF:n jäsenliittojen johtajuudessa on tapahtunut muutoksia ja uusia työkavereita ilmaantui. Siksi uskon, että seuraavat tiedot ovat erittäin mielenkiintoisia kaikille. Mitä tulee sisältöön, herra Rossi väittää, että ISSF tarvitsee perustavanlaatuisia päivityksiä. Haluan tehdä lyhyen retken historiaan ja muistuttaa jokaisen ehdokkaan aktiivisuudesta lajissamme. Varsinkin, koska olin itse osallistujana tai todistajana monissa alla kuvatuissa tapahtumissa, jotka perustuvat toimintaani kansainvälisessä ampumaurheilulajissa yli vuosikymmenen ajan.

Vladimir Lisin

Vuonna 2009 hänet valittiin Euroopan ammuntaliiton (ESC) puheenjohtajaksi ensimmäistä kertaa, ja hän voitti Rossin merkittävällä erolla. Sen jälkeen hänet valittiin tähän tehtävään uudelleen kahdesti vuosina 2013 ja 2017. Vuosina 2014–2018 Vladimir Lisin oli ISSF:n varapuheenjohtaja.

30. marraskuuta 2018 hänet valittiin ISSF:n presidentiksi, ja jälleen sama ehdokas Luciano Rossi asettui häntä vastaan ​​ja hävisi vaalit. Vladimir Lisin on tunnettu KOK:ssa ja olympialiikkeessä. Vuosina 2007-2014 hän oli osa KOK:n kulttuuri- ja olympiakasvatuksen toimikuntaa. Vuodesta 2015 lähtien hän on ollut KOK:n markkinointikomission jäsen. Vuonna 2022 hänestä tuli KOK:n tulo- ja kauppakumppanuuskomission jäsen.

ESC:n puheenjohtajana ja vuodesta 2018 lähtien ISSF:n puheenjohtajana hän oli erityisesti vastuussa seuraavista yhteisöllemme tärkeistä tapahtumista:

• Shooting Theatren konseptin, eli Finaalisalien ja -ratojen suunnittelun ja valmistelun, kirjoittaja. Tämä konsepti otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa vuoden 2011 10 metrin EM-kisoissa Bresciassa. Tämä on nyt standardi ISSF-kilpailun finaalissa.

• Mixed team -tapahtumien luominen ja sisällyttäminen viralliseen ESC-kilpailuohjelmaan sekä kivääri/pistooli- että haulikkolajeissa, mikä mahdollistaa ISSF:n pitävän 15 tapahtumaa olympiaohjelmassa vuoden 2016 Rion kisojen jälkeen ja varmistaa siten ISSF:n tulonosuuden tulevaisuutta varten.

• Tuki Euroopan- ja ISSF-mestaruuskilpailujen järjestäjille

• Euroopan nuorisoliigan kehittäminen

• Ammuntatapahtumien TV-lähetysten edistäminen (esim. ampumakilpailujen lähettäminen Eurosportissa, kansallisten TV-ryhmien koulutus, kumppaneiden teknisen pääsyn tukeminen Euroopan yleisradioliiton satelliittiin).

• Euroopan kisojen aloitteentekijä

• Sukupuolten tasa-arvon periaatteen toteuttaminen.

• Järjestää ja sponsoroi urheilijoille finaaliturnauksia henkilökohtaisin varoin.

Ja mikä tärkeintä liittomme tulevaisuuden kannalta: Presidentti Lisinin johdolla ammuntaurheilun olympiatulevaisuus on taattu moniksi vuosiksi eteenpäin. KOK:n kanssa on luotu luotettava työsuhde. ISSF on avoin kaikille jäsenliitoille. Yksikään viesti, yksikään pyyntö ei jää vastaamatta, vaan ne harkitaan perusteellisesti. Voit tavata ja keskustella presidentin kanssa kilpailujen aikana. Lajimme on tullut ampumaradolta näkyväksi laajalle yleisölle. Finaalien lähetykset alkoivat vastata nykyaikaisen katsojan vaatimuksia. Hyväksyttiin uusi perustuslaki, joka vahvistaa merkittävästi mannerliiton roolia. Karsinta Pariisin olympialaisiin on alkanut. Kehittämiseen on kiinnitetty paljon huomiota. Presidentti loi lupauksensa mukaisesti monen miljoonan dollarin rahaston omista varoistansa. Rahaston ohjelmien edunsaajien joukossa oli 93 kansallista liittoa kaikista maanosista, mukaan lukien 42 eurooppalaista. Olen vakuuttunut siitä, että kehitysrahasto jatkaa toimintaansa seuraavat neljä vuotta.

Luciano Rossi

Rossista tuli ISSF:n varapresidentti vuonna 1998 ja hän pysyi tässä tehtävässä vuoteen 2018 saakka. Tämä tarkoittaa, että hän toimi ISSF:n varapresidenttinä 20 vuotta. Kaikissa johtokunnan kokouspöytäkirjoissa näiden 20 vuoden aikana ei mainita yhtään hänen esittämää ideaa tai innovaatioita, ei ehdotuksia kilpailujen ohjelman optimoimiseksi tai tapahtumien muuttamisesta. Hän ei lausunut sanaakaan hallinnon tai talouspolitiikan avoimuudesta. Hän ei ole tuonut henkilökohtaisesti yhtään ISSF:n sponsoria. Silloin ei ilmeisestikään tarvinnut puhua ”muutoksen ajasta”! Silti Luciano Rossi vaati vuonna 2016 silloiselta ISSF:n presidentiltä Olegario Vazquez Ranalta, että hänet julistettaisiin seuraajaksi ISSF:n presidentin virkaan. Silloisen ISSF:n presidentin kieltäytyessä, hän aloitti välittömästi hyökkäyksen ISSF:n edellistä johtoa vastaan. Hän alkoi lähettää jäsenliitoille kirjeitä, joissa syytettiin johtoa prioriteettien muuttamisesta ampumalajien kehittämisessä ja suunnitelmista korvata ruutiaseammunta laserammunalla.

Sitten vuonna 2017 hän käynnisti pyynnön ylimääräiseen yleiskokoukseen (EGA) haastaakseen ISSF:n toimeenpanevan komitean päätöksen KOK:n ampumaurheiluohjelmasta, jota ehdotettiin Tokion 2020 olympialaisiin. Se oli ajan ja rahan hukkaa. Tämän päivään mennessä EGA ja KOK:n johtokunta on jo hyväksynyt ISSF:n ehdotukset Tokio 2020 -ohjelmasta. Taloudelliset raportit osoittavat, että ISSF käytti noin 500 000 euroa EGA:n valmisteluun ja järjestämiseen Rossin tavoitteita tyydyttääkseen. Tämä summa ei sisällä jäsenliittojen kuluja. ISSF:n eettisen toimikunnan tutkimukset paljastivat, että herra Rossi oli eturistiriitatilanteessa vastustaessaan ISSF:n ammuntatapahtumaohjelman mahdollisuuksia olympialaisissa. Itse asiassa herra Rossin käynnistämässä valitusmenettelyssä CAS vahvisti, että herra Rossilla oli omat kaupalliset intressit kaksois-trapin tapahtumien säilyttämisessä, joita hän ei muodollisesti ja nimenomaisesti paljastanut ISSF:n jäsenille velvollisuudestaan ​​huolimatta. Tekemällä näin erityisesti EGA:ta varten vuonna 2017. Tämän seurauksena CAS muun muassa määräsi hänet ISSF:n varapuheenjohtajan virastaan ​​useiksi kuukausiksi ja määräsi 50 000 euron sakon. ISSF:n kulut eettiselle toimikunnalle olivat yli 300 000 euroa. Vähän ennen vuoden 2018 ISSF-vaaleja hän otti esille tarinan perheensä turvallisuuteen kohdistuvasta henkilökohtaisesta uhasta Münchenin ISSF:n yleiskokouksen yhteydessä ja vaati itse ISSF:ltä poliisisaattajan järjestämistä hänen Münchenissä oleskelunsa aikana. Tutkimuksissa ei tietenkään löytynyt mitään.

Hävittyään vuoden 2018 ISSF-vaalit presidentti Lisinille, Luciano Rossi menetti myös kiinnostuksensa osallistua ISSF:n toimintaan. Erityisesti häntä ehdotettiin kaksois-trapin muuttamista käsittelevän työryhmän johtajaksi, mutta hän kieltäytyi kiireisyytensä vuoksi. Samaan aikaan hän vetosi CAS:iin haastaakseen ISSF:n presidentinvaalien tuloksen. Viiden kuukauden käsittelyn jälkeen ja pian saatuaan ISSF:n yksityiskohtaisen vastauksen väitteisiinsä, Rossi peruutti valituksensa. CAS määräsi hänet kattamaan oikeudenkäyntikulut ja ISSF:n oikeudenkäyntikulut. Tämän presidentti Lisinin ja herra Rossin vertailun pitäisi jo antaa ISSF:n jäsenliitoille täydellinen kuva siitä, mitä kyseiseltä henkilöltä odotetaan ampumaurheilun ja ISSF:n edistämisen ja kehittämisen osalta. On kuitenkin inhottavasti todettava, että herra Rossi päätti poliittisesti instrumentalisoida dramaattiset ja traagiset tapahtumat Ukrainassa henkilökohtaiseksi hyödykseen levittämällä vääriä väitteitä ja samalla jättäen huomioimatta sekä ISSF:n esimerkillisen tavan toteuttaa KOK:n suosituksia että presidentti Lisinin hyvin tunnettua sodanvastaista kantaa. Tämä ei voi olla vastaamatta.

Presidentti Lisinin johdolla ISSF:n toimeenpaneva komitea päätti tukea täysin KOK:n suosituksia ja kielsi venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita ja toimihenkilöitä osallistumasta ISSF:n kilpailuihin. Presidentti Lisinin johdolla ISSF ilmaisi täyden tukensa Ukrainan kansalle sekä urheilijoille ja ampumaurheiluyhteisölle Ukrainassa ja siirsi sillä välin Ukrainan ampumaperheelle lähes miljoona euroa ISSF:n kehitysrahaston varoista.

Presidentti Lisin kehotti julkisesti Venäjän hallitusta ja muita johtajia löytämään rauhanomaisen, diplomaattisen ratkaisun hyvin pian, ja on edelleen pakotettu selvittämään herra Rossin kaltaisten herjaavien ja todistamattomien väitteiden vuoksi, että hänen yrityksensä NLMK ei työskentele Venäjän sotateollisuuskompleksin kanssa ja keskittyy yksinomaan yleiseen siviilikäyttöön tarkoitettuihin tuotteisiin.

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach teki toistuvasti seuraavan erittäin selväksi: ”Ei ole oikeutta, jos maalaat kaikki samalla siveltimellä. Tämä olisi jopa haitallista, koska se vaikuttaisi niiden propagandaan, jotka väittävät, että pakotteet ovat vain osa laajempaa heidän maataan vastaan ​​suunnattua salaliittoa. Muuten, lähestymistapamme on sopusoinnussa niiden hallitusten kanssa, joita myös tämä oikeusvaltio sitoo seuraamustoimissaan. He eivät myöskään voi rangaista henkilöitä vain heidän hallussaan olevan passin vuoksi.”

Nämä lausunnot korostavat ilmeistä: olympialiike ei saa syrjiä ihmisiä vain heidän kansallisuutensa vuoksi hallituksen käynnistämän sodan vuoksi. Ilmeisesti KOK ei ole koskaan pyytänyt presidentti Lisiniä ”erottamaan” KOK:n markkinointikomission tai KOK:n tulojen ja kaupallisen kumppanuuskomission jäsenyydestä puhumattakaan ISSF:n puheenjohtajana. Herra Rossi päätti kuitenkin häpäistä ehdokasta kansallisuuden perusteella, samalla kun hän alensi tekopyhiä herjauksia. Juuri Rossi asettaa holtittomasti henkilökohtaisia ​​tavoitteita kansainvälisen ampujaperheen tärkeimpien arvojen yläpuolelle, jotka on kirjattu ISSF:n perustuslakiin ja olympiaperuskirjaan. Tulevat vaalit ovat Luciano Rossin viimeinen mahdollisuus muistuttaa itsestään. Vuoden 2024 jälkeen hän lakkaa olemasta jopa FITAV-presidentti. Lopulta hän poistuu lavalta lopullisesti.

Vilpittömästi sinun, Aleksanteri Ratner

Leppa.fi saamien tietojen perusteella, Suomi ja kaikki muut Pohjoimaat sekä valtaosa Euroopan maista on asettunut Luciano Rossin taakse. Lisin tulee saamaan paljon ääniä ns. kolmansista maista joiden ampumaurheilun kehittämistä Lisin on avokätisesti tukenut.

30.11. käytävät vaalit joka tapauksessa tulevan sekoittamaan kansainvälisen ampumaurheiluliiton kuten muös Euroopan liiton toiminnan. Kyse ei ole vain puheenjohtajasta, vaan isoista kokonaisuuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *