Ensimmäisen päivän analyysi: Suomelle yllättävän hyvä päivä

Ensimmäisen päivän analyysi: Suomelle yllättävän hyvä päivä

Swedish Cupin ensimmäinen päivä luo uskoa tulevaisuuteen, vaikka kutistunut Swedish Cup ei olekaan aiempien vuosien tasoinen. Kisoista puuttuvat norjalaiset huippu-urheilijat ja määrän on muutenkin pienentynyt lähes puolella, kuten suomalaisten osallistumismääräkin. Poikien ilmakiväärin taso on suorastaan romahtanut. Ruotsi asettaa viivalla lähes kaikki ampumaan kykenevät, sillä määrä on tänäkin vuonna lähes 400 urheilijaa, josta me suomaliset voimme vain haaveilla.

Ensimmäinen kisapäivä toi mukanaan monta positiivista yllätystä. Suurimpina ehdottomasti pistoolissa nuoren RS:n Lumi Saikkosen esitykset niin peruskilpailussa (551), kuin finaalissakin neljäs sija. Kiväärin suurin yllättäjä oli myös tyttö. Salon Seudun Ampujien Minea Terkola on noussut nopeasti kovaksi haastajaksi. Täällä Terkola ampui ennätyksensä 624.9 ja eteni finaaliin viidentenä, jossa sijoittui lopulta kuudenneksi. Edellisellä kerralla täällä Terkola paukutteli 613.1, ollen avauspäivänä 28. Vanha arvelee, että tässä on Stenströmin Jonilla näpit pelissä.

Mahtavaa nähdä uusia menetyjiä.

Nostan vielä esiin toiseen kategoriaan myös ennätyksensä  ampuneen Lasse Kurkelan (IP pojat) ja Vilja-Alina Ahokankaan peruskisan voiton IP-tytöissä, sekä Viivi Kempin vaivattoman siirtymisen tyttöjen menestyjästä naisten sarjaan kärkeen.

Toivottavasti huomenna hyvä meininki jatkuu

2 thoughts on “Ensimmäisen päivän analyysi: Suomelle yllättävän hyvä päivä

  1. Kyllä vetää hiljaiseksi Lumin sinnikkyys . On niin sisukas puurtaja . Jätti Onnittelut ! 🌹👍 mummi ja ukki

    1. Aivan totta! Lumin sitoutuneisuus ja perheen tuki mykistää. Lyhyessä ajassa tulokset ponnahtaneet kovasti! Hienoa! Onnea Umyös Ukille ja Mummille! Lahjakas nuori!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *