Aleksista Kymenlaakson Vuoden urheilija toistamiseen, myös Vuoden Urheiluteko Aleksille

Aleksista Kymenlaakson Vuoden urheilija toistamiseen, myös Vuoden Urheiluteko Aleksille

Kymenlaakson liikunta ry on palkinnut loppuunmyydyssä Urheilugaalassa 17.2. 2023 ansioituneita urheiluvaikuttajia. Tilaisuus järjestettiin Kotkan hotelli Seurahuoneella. Maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoava tilaisuus, Kymenlaakson Urheilugaala, oli pääyhteistyössä Kymenlaakson Liiton, Suomen Urheilugaalan ja Veikkaus Oy:n toteutettu perinteinen juhlatilaisuus.

Urheilugaalassa nostettiin esiin sitä osaamista, mitä Kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään. Juhlassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja-aktiiveja.

Gaalan palkittavia olivat päättämässä KymLi, Kymenlaakson urheilutoimittajat ry, Kymenlaakson Liitto sekä Suuri raati nyt viidettä kertaa. Siinä on valittuna 15 jäsentä kutsuttuina yhteiskunnan eri aloilta. Maakunnallinen suuri raati äänesti gaalan arvokkaimman palkinnon, eli elämänuran palkintoluokan ehdokkaista voittajan, johon gaalan palkintolautakunta valmisteli ehdokkaat.

Kotkan naisvoimistelijat esiintyivät tilaisuudessa

Tilaisuudessa palkittiin:

Elämänurapalkinto: Mia Holmberg, Kotka

Vuoden Urheilija: Aleksi Leppä Haminan Ampumaseura

Vuoden valmentaja: Jussi Leppälahti FC KTP

Vuoden vammaisurheilija: Tuuli Suutari ja Timo Pyykkönen, Kouvila terpsikerho / Pyöärätulotanssi

Vuoden nuori urheilija: Joona Hirvilahti VeVe

Vuoden joukkue: PeKa Nisten koripallo

Vuoden seuratoimihenkilö: Ira Pasi Kouvot, KPL

Vuoden Urheiluteko: Aleksi Leppä Haminan Ampumaseura

Aleksi sai Vuoden Urheilijapalkinnon toistamiseen. Edellisen kerran Aleksi valittiin vuoden urheilijaksi Kymenlaaksossa 2018, jolloin hän voitti kahdesta 300m:n kiväärin maailmanmestaruudet. Viime vuoden parhaita saavutuksia olivat kaksi MM-hopeaa 300m:n kiväärillä ja kaksi Pohjoismaiden mestaruutta. Lisäksi Aleksi paranteli kuutta eri Suomenennätystä vuonna 2022. Aleksi valittiin myös vuoden 2022 parhaaksi kiväärimieheksi sekä Vuoden sotilasurheilijaksi aiemmin.

Kymenlaakson Urheilutoimittajain liitto valitsee Vuoden Urheiluteko palkinnon saajan, joka kohdistui nät Alesksiin ensimmäisen kerran.

Aleksi ei päässyt noutamaan palkintoaan, sillä hän on Kairossa järjestettävässä ISSF:n maailmancupissa. Aleksi palkinnin nouti henkilökohtainen valmentaja Marko.

Aleksi kuvattuna Indonesia Maailman Cupissa viime kuussa.

-Harmi että päässyt gaalaan paikalle. Hieno juttu kuitenkin että minut on palkittu tälläisellä tittelillä, kertoi tyytväinen Aleksi.

Vuonna 2021 Kymenlaakson Vuoden Urheilija oli moukarinheittäjä Krista Tervo, 2020 nyrkkeilija Nikita Nystedt ja 2019 jalkapalloilija Teemu Pukki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *