SM2023 Espoo. Urheilijavaliokunta kirjelmöinyt hallitukselle ja KVK:lle kisoissa esiintyneistä asioista.

SM2023 Espoo. Urheilijavaliokunta kirjelmöinyt hallitukselle ja KVK:lle kisoissa esiintyneistä asioista.

SAL:n urheilijavalionta on kirjelmöinyt Espoon viikonloppuna ammuttujen SM-kisojen järjestelyistä SAL:n hallitukselle ja kilpailuvaliokunnalle. Useampi urheilija on ollut valiokuntaan yhteydessä ja pyytänyt tuoda esiin niitä epäkohtia, jota kisoissa esiintyi.

Suurimpina onglmina olivat olleet useat hylkäykset kiväärin varusteita koskien. Säännöt edellyttyvät varusteiden tarkastukseen käytettävien laitteiden kalibrointia ennen tarkastuksia, vaikka Suomessa ei edes ole kalibrointilaitetta. Miten järjestäjä pystyisi laitteet kalibroimaan? Pitääkö kalibrointilaite hankkia, vai poistaa toteutuskyvytön sääntökohta?

Sen sijaan järjestäjä olisi voinyt käyttää tarkastuksessa pöytää, joka olisi soveltunut toimintaan. Tämä on osaltaan voinut vaikuttaa suureen määrään hylkäyksiä. Leppa.fi saaman tiedon mukaan myöskään vaakoja ja mittoja muuttuneista kiväärin säännöistä ei ollut käytettävissä, kuten ei ollut myöskään kuivaharjoitteluun paikkoja.

Leppa.fi toi jo aiemmin esiin kiosissa väärin jaetun mitalin artikkelissaan 3.3.:

sekä harmittavan varkaustapauksen 5.3.:

-Kävin läpi vielä täällä Tallinnassa olevan juryn kanssa läpi sen pronssikohdan. Jury totesi säännön olevan huonosti kirjoitettu, mutta selvästi ymmärrettävissä niin, että uusintalaukaus olis pitänyt ampua, kertoi Marko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *