EM 2023 Tallinna, Viro. 10m kivääri miehet peruskilpailu. Aleksi jäi kauaksi kärjestä

10m miesten erä, jossa 8 RPO naista. Aleksi ampumassa oikealla puolikkaalla keskivaiheella.

Aleksi, joka oli Suomen ainoana edustajana miesten 10m ilmakiväärin EM-kilpailuissa Tallinnassa, aloitti kisan erittäin hyvin. Yhdeksäs laukaus rikkoit loistavan kasan, mutta tulos kuitenkin 105,3 ja kympin tuntumassa sijoitus. Toisen sarjan kasa oli selvästi vasemmalla ja sielläkijn yksi heikompi osuma. Sarjan rytmi ei ollut niin hyvin, kuin ensimmäisellä sarjalla, mutta onneksi tarkkuuskorjaantui sarjan lopulla, tuloksen ollessa 103.9. Kolmannessa sarjaassa oli sivuhajontaa, molemmin puolin, tulos heikko 103.4, kuten sijoituskin 30. Neljännessa sarjassa oli jälleen tekemisen makua. Hyvällää rytmillä ammuttu sarja oli 105.2 ja sijoituskin nousi kuudella. Viides sarja oli 104.5 ja saijoitus 25 paikkeilla. Viimeinen sarja 104.4 ja lopputulos 626.7.

-Tänään oli ammunta hyvää. Mutta en vaan rehellisesti osunu tarpeeksi keskelle. Tosi hyvää työskentelyä ja ammun oli hallussa. Oli mukava ampua kun jalat oli rennot ja kaikki toimi. Tänään vaan ei ollut minun paras päivä osumisen kannalta, kertoi Aleksi.

Aleksi, keskellä, ampumassa peruskilpailua

Finaalissa/kultaottelussa on jaossa kaksi olympiapaikkaa Pariisin 2024 olympialaisiin. Ainostaa yhdellä finaaliin edenneellä on jo maalleen hankittuna paikka. 12 parasta peruskilpailusta sai paikan kesällä kilpailtaviin European Gamesiin.