Kisat paketissa, suuri kiitos kaikille vapaaehtoille.

Kisat paketissa, suuri kiitos kaikille vapaaehtoille.

Tallinnan EM-kisojen järjeestelyissä mukana olleita, osa ooli ehtinyt jo poistumaan.

Urheilijat, kiittäkää vapaaehtoisia

”Urheilijat ovat keskiössä” sanonta pitää hyvin paikkansa ja näin pitää ollakin. Harva urheilija tule kuitenkaan miettineeksi, kuinka monta kymmentä vapaaehtoista on ottaneet vuosilomaa tai palkatonta vapaata työstään tai muuten käyttäneet omaa vapaa-aikansa tullakseen järjestämään kilpailuita. Ilman näitä vapaaehtoisia ei myöskään olisi kilpailuja.

Urheilijoiden kriittinen suhtautuminen järjestelyihin ja järjestäjiin perustuu heidän henkilökohtaiseen suhtautumiseensa omaa urheiluunsa.  Jos asiat eivät etene heidän haluamallaan tavalla, on vapaaehtoinen joko tietämätön, laiska tai muuten ymmärtämätön.

Tällainen ajattelutapa on luonnollista, kun maailmaa katsotaan omasta perspektiivistä. Näin me kaikki teemme. Mutta jos avaa hiukan katsontakantaa, laajenee näkemys ja pystyy huomioimaan ympäröivää maailmaa suuremmin. Vapaaehtoiset kuitenkin lähtökohtaisesti yrittävät tehdä urheilijoille tapahtuman, jossa urheilijat voivat menestyä.

Nyt päättyneissä ampumaurheilun 10m Euroopan mestaruuskilpailuissa työskenteli suuri joukko vapaaehtoisia Virosta, Ranskasta ja Suomesta, suunnittelemassa, rakentamassa ja työskentelemässä eri tehtävissä toista viikkoa. Vapaaehtoisten päivät alkoivat seitsemän jälkeen ja pisimmät päättyivät vasta lähempänä ilta yhdeksää. Tämä toistui joka päivä samanlaisena.

Urheilija, osoita joskus kunnioitusta vapaaehtoisille, vaikka sanomalla jollekin, KIITOS, että olet täällä, koska ilman Sinua, ei olisi näitä kilpailuita, jossa voin urheilla. Kun joskus lopetat huippu-urheilun, voit jakaa hyvän kokemuksesi osallistumalla vapaaehtoisena tuleviin kisajärjestelyihin.

Haluan omalta osaltani kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka olivat tekemässä tätä tapahtumaa ja myös urheilijoita ja joukkueita hyvästä ja urheiluhenkisestä EM-kisatapahtumasta.

                                                                              Kilpailunjohtaja Marko Leppä

ATHLETES, THANK THE VOLUNTEERS!

The saying “athletes are in the centre” is very true and so it should be. However, some athletes should think about how many tens of volunteers have taken annual leave or unpaid leave from their jobs or otherwise used their own free time to come and organize this competition. Without these volunteers, there would be no competitions at all.

The athletes’ “critical attitudes” towards the arrangements and organizers are based on their personal attitudes towards their own sport. If things don’t go their way, the volunteer is either ignorant, lazy, or otherwise incompetent.

Such a way of thinking is normal when you look at the world from your own perspective. That’s what we all do. But if you open your perspective a little, your vision will expand and you will be able to pay more attention to the world around you. However, the volunteers basically try to make an event for the athletes where the athletes can succeed.

A large group of volunteers from Estonia, France and Finland worked long hours in the 10m European Championship, about ending now. They were planning, building and working on different tasks for over a week. The volunteers’ days started at seven and the longest ones only ended closer to nine in the evening, sometimes even later. This was repeated every day in the same way.

Athletes can show respect to volunteers even by saying to them, THANK YOU for being here for us! Because without you, there wouldn’t be these competitions where athletes can do sports. One day when you stop your professional sports career, you can share your good experience by participating as a volunteer in some future competitions. You are most welcome to join because, with your experience and knowledge, you can help a lot. And as you know, there are never too many volunteers.

That way you could give back even a little bit of what you got as an athlete.

For my part, I would like to thank all the volunteers who are making this event happen and also the athletes and teams for a good and sporty European Championship event.

Competition manager

Marko Leppä

Marko toimi toisena kilpailun johtajana. Kuva Risto Aarrekivi

2 thoughts on “Kisat paketissa, suuri kiitos kaikille vapaaehtoille.

  1. Kirjoitit tärkeästä asiasta. Hienoa, että joku tuo tuon tärkeän näkökulman esille.

  2. Hieno loppukatselmus kisoista. Oli täyttä asiaa mitä kirjoitit. Kiitos sana kun on joskus vaikea sanoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *