Eszter Juhász treenaamassa Australiassa

Eszter Juhász treenaamassa Australiassa

Eszter Juhász treenaamassa Australiassa.

Poliisien Ampumaseuraa edustava Eszter Juhász on Australiassa. Tarmokas Juhász on järjestänyt asiat niin, että hän pääsee myös treenaamaan matka-aikana. Tiukkojen sääntöjen vuoksi oman aseen vienti olisi ollut hankalaa, joten Juhász harjoittelee laina-aseella. Juhász osallistuu myös Australian mestaruuskilpailuihin huhtikuun alussa, jossa hän pääsee sekä naisten sarjaan, että mixed teamiin.

-Australiaan matkustaminen on mulle aina ollut unelmien täyttymys. Siitä huolimatta, että minulla on kamala lentopelko. Tulin tänne ihan turisteilemaan ja samalla oli tietenkin tärkeää, että pääsen treenaamaan ilmakivääriammuntaa. Valitettavasti omaa asetta en saanut mukaani, koska tässä osavaltiossa on todella tiukat säännöt, jopa ilmakiväärin tuomiseen/säilyttämiseen liittyen. Jos olisin edes saanut lupaa aseen kuljettamiseen tänne, olisin joutunut istumaan sen vierellä koko aika, kertoi Juhász.

-Sain täällä kuitenkin lainaksi ilmakiväärin, johon koitan nyt totuttautua mahdollisimman nopeasti. Ollut vähän vaikeaa, mutta koko aika mennyt pikkasen parempaan suuntaan. Oman puvun ja kengät otin mukaani. Viikossa pääsen treenaamaan vain 8h, mikä on yli puolet vähemmän mitä Suomessa treenaan. Se on toki negatiivinen asia, koska aluksi luulin, että pääsisin lähes niin paljon treenaamaan, kuin Suomessakin. No täältä Suomeen palatessa sitten pitää treenata tämänkin edestä ja nyt sitten panostaa enemmän lomailuun, sanoi Eszter Juhász.

Juhászin treenipaikka sijaitsee keskellä isoa luonnonpuistoa. -On aika siistiä, koska joka kerta kun sinne menee tai sieltä lähtee näkee kenguruja. (Kerran tiellä käveli myös bandicoot (pussimäyrä).) Parhaimillaan kengurut illan hämärtyessä hyppivät ihan ampumaradan ulko-oven vieressä tai isolla ulkona olevalla piekkariradalla, jolloin jos on kenguruja radalla tai radan lähettyvillä, niin ratamestari laittaa ampumiselle stopin ja treenaajat saavat jatkaa kun kengurut ovat poissa radalta tai sen läheisyydestä, sanoo Eszter Juhász, joka palaa Suomeen toukokuun alussa.

Kuvat Eszter Juhász.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *