Yläkoululeiritys 2023-2024. Haku on käynnissä vielä tämän viikon

Yläkoululeiritys 2023-2024. Haku on käynnissä vielä tämän viikon

Suomen Ampumaurheiluliiton yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean
urheiluakatemiaohjelmaa.Valmennus toteutetaan yhdessä lajiliittojen, Kisakallion Urheiluopiston, Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Mitä?


Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulunkäynti ja motivoituneen urheilijan kilpaurheiluharrastus. Leiripäivien aikana ammattilaiset auttavat urheilijaa kehittymään päivittäisessä urheilutoiminnassa, kun hän opettelee urheilijalle tärkeitä elämäntaitoja sekä hyvää harjoittelua. Leirillä opeteltuja taitoja on tarkoitus toteuttaa leirien välisenä aikana jokapäiväisessä arjessa.
Yläkoululeirityksen tarkoituksena on tukea myös urheilijan ympärillä olevaa tukiverkostoa, eli kehitystyötä tehdään urheilijan lisäksi yhteistyössä kodin, koulun ja seuran kanssa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat elämäntaidot, koulu ja opiskelu sekä urheilullinen kehittyminen.

Lajivalmennus

Käytännön lajivalmennustyön toteutaa Leppa.fi. -YKL edustaa nykyaikaista valmennusta, jossa huomioidaan urheilija kokonaisvaltaisesti. Tämä on hyvä ja tärkeä elementti urheilijan polulla. Viimeiset kolme maajoukkueryhmään noussutta urheilijaa ovat kaikki käyneet useamman vuoden täällä oppimassa, kertoo Marko.

Kenelle?

Leiri on tarkoitettu yläkoulun 7.–9.-luokkalaisille ja lukioissa ja ammattioppilaitoksissa opiskeleville ampumaurheilijoille. Urheilijan ja perheen odotetaan olevan valmis sitoutumaan vuoden kestävään projektiin eli jokaiseen neljään leiriin.

Kustannukset

Täysihoitoleiri: 285 euroa / hlö / leiri (sis. majoituksen ma-to, aamupalat ti-to, lounaat ma-to,
päivälliset ma-to, iltapalat ma-to sekä 2 x välipala / päivä) Lisäyö (su-ma) + aamupala 55 euroa / hlö.

Haku

Ampumaurheilun haku tapahtuu 7.5.2023 mennessä. Hakulomake löytyy Kisakallion nettisivuilta. Valitut urheilijat julkaistaan toukokuun aikana.

Jos mietit… Markon vinkki:

Sinun kannattaa kysyä sellaiselta urheilijalta, joka on ollut YKL:ssä, sillä hän pystyy kertomaan parhaiten, miltä urheilijasta tuntuu ja mitä hän on saanut tai oppinut YKL:ssä. Lista tänä lukuvuotena osallistunesita urheilijoista ja aiemmin osallistuneista löytyy leppa.fi ”yläkoululeirtys” sivuilta:

Ja muista:

Tänne ei valita sellaisia, jotka ovat jo huipulla, vaan sellaisia, jotka haluavat sinne mennä. Me koitamme autaa Sinua toteuttamaan haaveesi memestyvästä ampumaurheilijasta.

Yläkoululeiritysesite:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *