ESS: Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä laukoi Suomen mestariksi

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä laukoi Suomen mestariksi

Lauri Syrjä oli tarkkana Kouvolan SM-kisoissa. LEPPÄ.FI

ESS

Tänään 21:52

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä ampui 50 metrin kiväärin nuorten SM-kisoissa molemmissa lajeissaan Suomen mestariksi. Sunnuntaina Kouvolassa ammutuissa kisoissa padasjokelainen paukutteli ensin 50 metrin kiväärin 60 laukauksen makuukisassa tuloksen 615,6, jolla voitti hopealle ampuneen Kankaanpään Niko Elosen 3,4 pisteellä.

Iltapäivällä Syrjä voitti ensin selvästi 3×20 laukauksen peruskisan tuloksella 580 ja eteni kärjestä finaaliin seitsemän pistettä enemmän ampuneena kuin peruskisan kakkonen, Kankaanpään Santeri Kenola.

Finaalissa Syrjä paukutteli mestaruuteen tulokselle 451,2.

– Kisaan lähteminen oli vähän vaikeampaa kuin normaalisti kun edelleen MM-reissu painoi takaraivossa, mutta tulin tekemään omaa suoritusta viivalle. Makuu oli hyvä veto alkuun, tulos ei kauhean kovaksi noussut tänään, mutta Tyrrin radalla se riitti SM-kultaan. Todella tyytyväinen olen kisoihin, mukava oli onnistua MM-kisojen jälkeen ja se näkyi kyllä finaalin päätyttyä, Syrjä summasi.

– Uskomattoman kova suoritus Laurilta. Kauden päätapahtumasta ei ole kuin viikko ja takki on tyhjä. Silti voimia riitti vielä tähän. Kerta kaikkiaan sitkeä nuori mies, kehui Syrjän valmentaja Marko Leppä suojattina suorituksia.