Vihdin Uutiset: Nuori vihtiläinen nousi nopeasti kansainväliseksi urheilijaksi

Vihdin Uutiset: Nuori vihtiläinen nousi nopeasti kansainväliseksi urheilijaksi

Nuori vihtiläinen nousi nopeasti kansainväliseksi urheilijaksi

Tuulevi Suomus on aloittanut uransa Vihdin Ampumaseurassa. MARKO LEPPÄ

Nuori urheilijalupaus on jo saavuttanut lajinsa kotimaisen kärjen.

Tänään 17:00

Vihdin Ampumaseuran 20-vuotias Tuulevi Suomus on seuraava kansainvälisesti menestyvä ampumaurheilija, mikäli kehitys jatkuu samoissa merkeissä kuin tähän mennessä. Suomus on askel askeleelta noussut menestyksen tikkaita määrätietoisesti sekä nopeasti.

Vielä 1,5 vuotta sitten hän oli ”vain” yläkoululeiriläinen, tosin lukiolaisena. Sitten alkoi tapahtumaan. Ensin valinta ampumaurheilun Leppa.fi huipputiimiin ja edelleen Suomen Ampumaurheiluliiton nuorten maajoukkueryhmään tapahtuivat viime vuoden loppupuolella.

– Toimin sekä valtakunnallisen yläkoululeirityksen että Leppa.fi tiimin valmentajana. Olen tuntenut Tuulevin sen viiden vuoden ajalta, jolloin hän osallistui yläkoululeiritykseen. Minun omassa valmennustiimissäni aukesi yksi paikka viime vuonna ja pähkäilin, kenet siihen voisi nostaa. Tavoitteeni oli, että ottaisin siihen nälkäisen nuoren, jota voisin sitten tukea matkalla menestykseen. Ei tarvinnut kauan miettiä, kun olin oppinut tuntemaan Tuulevin, kertoo valmentaja Marko Leppä.

Valinta Leppa.fi tiimiin aiheutti sen, että silloinen kiväärin maajoukkuevalmentaja, norjalainen Lars Steinar Rolland soitti Lepälle, joka houkutteli hänet järjestämälleen leirille seuraamaan Suomuksen ampumista. Vakuuttunut Rolland esitti pian leirin jälkeen Suomusta SAL:n nuorten maajoukkueryhmään.

Suomus on parantanut tänä tai viime vuonna omia ennätyksiään kaikissa lajeissaan. MARKO LEPPÄ

– Olen iloinen, että olen saanut tuekseni tiimin ja joukon ihmisiä, jotka auttavat minua urallani. Tiimiin ja maajoukkueeseen valinta on mahdollistanut sen, että pystyn treenaamaan laadukkaammin. Omalta seuraltani olen saanut hyvät edellytykset alku-uralleni, mutta seuraava askel eteenpäin oli kehitykseni kannalta tärkeä, kertoo Suomus.

Nousu maajoukkueryhmään ja hyvät esiintymiset näyttökilpailuissa 2023 johtivat valintoihin Tallinnan EM-kisoihin, Eskilstunaan, Hannoveriin ja edelleen nuorten maailman cupiin Suhliin ja näissä menestyminen taas edelleen valintaan MM-kisoihin Korean Changwoniin.

MM-kilpailut olivat ensikertalaiselle hieno kokemus. Suomus oli sijalla 35 molemmissa 50m:n kiväärilajeissa, makuussa ja asennoissa.

– Kisa oli hyvä kokemus ja uskon, että sain tästä paljon itseluottamusta jatkoa varten, kertoo Suomus.

Nuori vihtiläinen on parantanut kaikissa ampumissaan lajeissa omia ennätyksiään viime tai tänä vuonna, mikä kuvaa hyvin kehitystä. Matkaa huipputekijöihin on vielä, mutta suunta on oikea. Kotimaassa sen sijaan kärkiryhmä on jo saavutettu. Ensimmäistä vuottaan N20 sarjassa ampunut Suomus nappasi SM-hopeaa 50m kiväärin 60 laukauksen makuuammunnassa ja pronssia 50m kiväärin 3×20 laukauksen asentokisoissa ja viikkoa myöhemmin aikuisten naisten sarjassa vihtiläinen paukutteli itsensä neljänneksi ja kuudenneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *