One thought on “Ammunnan Sotilaiden SM-kilpailut KARPR. Virallinen tulosluettelo

 1. Markolle suuri kiitos ja kumarrus reaaliajassa toimiville ampumaurheilua käsittelevälle sivulle. Juttuni ei varsinaisesti kuulu tähän artikkeliin.

  Harvakseltaan ja asiasta aina silloin tällöin laitan kommentteja osaltani sivuille ja on hieno ollut seurata, että esim Arto Laakso on kommentoinut kommenttiani ja näin se pitäisi toimiakin. Tämä Markon sivu on hyvä ja antoisa kanava.

  Mutta sitten asiaan.
  Vuosi sitten laitoin postia kilpailuvaliokunnalle kilpailukalenteriasiasta. Huippuampujien kisat näkyvät kalenterissa jo riittävän ajoissa kunnon ajoitukseen. Mutta kun meitä tavallisia harrastekilpa-ampujia on melkoinen määrä niin spostissani oli toive, että esim talven ilma-asekalenteri täyttyisi riittävän ajoissa esim AM- tai SM-kisojen osalta. Voihan jollekin ampujalle esim tietty alueellinen/vast kilpailu olla se päätähtäin, mihin yrittää oman huippukuntonsa saada aikaiseksi.

  Mutta näin ei vain toimi, mikään ei ole muuttunut. Tänäänkin kalenteria katsoessani jouluun saakka kalenteri on ok ja maaliskuun SM:t, sen jälkeen onkin hiljaista.

  Itse mietin, että treenaanko kovaa ja ammun kisoja jouluun saakka ja sitten pidän kahden kuukauden tauon?

  Vastauksen aikanaan liitosta sain ja oli osittain ymmärrettävä. Mutta kuitenkin, eikö kilpailujen hakemiselle voi asettaa pidempää hakuaikaa tai tiettyä takarajaa, että kilpailut ilmestyisivät kalenteriin jopa kuukausi aikaisemmin, että ampujat ehtisivät reagoida. Tässä on mielestäni liiton tai jonkun muun taholta erittäin paljon parannettavaa.

  Ja totuushan on se, että jos meitä tavis ampujia ei ole, ei ole enää seuroja tai kisojakaan. Ei huippuampujat ehdi tai ei kuulu suunnitelmiin osallistua alueellisiin kisoihin. Käsittääkseni ampumaseurat kuitenkin tekevät jonkinlaista tuloa kilpailujen toteuttamisesta ja osallistumismaksuista. Ja jos tavis ampujat lopettavat kisoissa käynnin, ei jäljellä olevat seurat enää kisoja järjestätä. Eikö korona jo tarpeeksi rokottanut lajimme harrastamista?

  Tämä alkaa pikku hiljaa tuntua pas..ta jutulta, kuten Orpon hallituksen määrittämä verotus, hyvätuloisilla alle 150t e/v verotus kevenee, mutta esin eläkeläisillä pysyy samana tai tietyn rajan ylittämisen jälkeen saa raippaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *