YKL1 2023-2024. Ensimmäinen leiriviikko käyntiin

YKL1 2023-2024. Ensimmäinen leiriviikko käyntiin

Ampumaurheilun valtakunnallinen yläkoululeiritys 2023-2024 käynnistyi Kisakallion urheiluopistolla ennätyssuurella urheilijamäärällä maanantaiaamuna. -19 urheilijaa on hyväksytty sisään ja heistä 15 on tämän viikon paikalla, kertoo lajivastaava Marko.

Suuri urheileilijamäärä johti siihen, että SAL halusi panostaa myös tapahtumaan ja leirin toisena valmentajana toimii Lauri Syrjä, joka on itse käynyt neljän vuoden ajan yläkoululeiritystä.

Maanantai aamupäivällä oli liikkuvuuden yhteisharjoitus lentopalloilijoiden kanssa Kisakallion tekonurmella kauniissa syyskelissä.

-Lauri on hyvä esimerkki YKL:n vaikutuksesta. Neljä viimeksi kiväärin nuorten maajoukkeeseen noussutta urheilijaa ovat kaikki käyneet YKL:n. Tämä on selvin tie maajoukkueeseen. Meillä on hyvä yhteys nuorisomaajoukkueisiin ja pidämme valmennuksen tietoisena täällä opiskelevista nuorista, jatkaa Marko.

-Ensimmäisen viikon aikana kartoitamme urheilijoiden suoritukset ja pyrimme tässä vaiheessa kautta löytämään mahdolliset muutostarpeet, jotta urheilijat pääsevät lajiharjoituskauteen hyvistä lähtökohdista, kertoo Marko.

Muita aiheita lajin lisäksi ensimmäisellä viikolla ovat mm valmennusoppi, ravinto-oppi ja psyykkinen valmennus. Seuraava yläkoululeiritys toteutetaan 13.-16.11.2023.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *