Vuoden Urheilija. Aleksi ehdolla

Vuoden Urheilija. Aleksi ehdolla

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija -äänestyksessä äänestetään Vuoden urheilija -valiokunnan laatimalta ehdokaslistalta. Äänestyslomakkeelle kootaan vähintään viisi ja enintään kymmenen ehdokasta. Edelleen voi äänestää yhtä omaa ehdokasta äänestysvuoden urheilusuoritusten ja menestyksen osalta, mutta vain niistä lajeista, joissa lajien parhaat urheilijat valitaan. Oman ehdokkaan kohdalla on merkittävä myös selkeät perustelut menestyksestä ja kilpailusijoituksista. Kokonaan perustelemattomat ehdokkaat hylätään.

Aleksi on nyt toista kertaa ehdokkaana. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2018 kahden MM-kullan jälkeen. Aleksi sai myös kutsun tilaisuuteen, muttei osallistu, sillä hän on ISSF:n GP Rusessa Sloveniassa kilpailemassa.

-Hienoa, että Ale on jälleen listalla, mutta vain täytteenä noilla meriiteillä. Urheilutoimittajilla on omat ”lempilapsensa” tietyissä lajeissa, joita äänestetään. Jos osattaisiin katsoa asiaa hiukan oman ruudun ulkopuolelta, niin Lauri Markkasen valinnan tulisi olla itsestään selvyys, mutta mikään ei ole selvää kuten sen hyvin ositti, kun ”jatkosarjaan edeneen jalkapallon a-juniorit” valmentanut Markku Kanerva valittiin 2008, vaikka Matti Nummela oli valmentanut Sadun olympiakultaan, muistelee Marko.

Ehdolla ovat:

BARKOV Alexander Jääkiekko

HELIÖVAARA Harri Tennis

HINTZ Roope Jääkiekko

HRADECKY Lucas Jalkapallo

HURSKE Reetta Yleisurheilu

KALLIOINEN Eetu Ampumaurheilu

KORHONEN Roope Pesäpallo

KOTAJA Amanda Yleisurheilu

LEPPÄ Aleksi Ampumaurheilu

MARKKANEN Lauri Koripallo

MURTO Wilma Yleisurheilu

NISKANEN Kerttu Maastohiihto

OJANAHO Olli Suunnistus

PUUMALAINEN Martti Judo

RANTANEN Mikka Jääkiekko

ROVANPERÄ Kalle Autourheilu

SALLINEN Jon Freestyle

SOINI Emilia Squash

TURKKILA Juulia / VERLUIS Matthias Taitoluistelu

VÄLIMÄKI Sami Golf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *