Leppa.fi:n kahdeksan vuotinen YKL taival päättyi

Leppa.fi:n kahdeksan vuotinen YKL taival päättyi

Leppa.fi on toteuttanut ampumaurheiluvalmennuksen valtakunnallisilla yläkoululeireillä vuosina 2016-2024. Ensin viisi lukuvuotta Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja sitten kolme lukuvuotta Kisakallion Urheiluopistolla. Tänä aikana yli 50 nuorta on osallistunut leiritykseen kivääri-, pistooli- ja liikkuvan maalin lajeista. Lajivalmentajina Markon lisäksi leirillä ovat toimineet: Annika Sihvonen, Aleksi Leppä, Inka Havukainen, Sonja Siitonen, Henna Viljanen, Tuulevi Suomus ja Lauri Syrjä.

Kisakallion Urheiluopistolla olisi ollut vahva toive, että Leppa.fi olisi jatkanut YKL:n toteuttajana ampumaurheilun osalta, mutta Suomen Ampumaurheiluliitto päätti toisin.

-Kukaan ei halunnut tiedustella, olisko meillä ollut haluja jatkaa, mutta jos siellä on hyvät suunnitelmat tehtynä ja ammattitaitoiset valmentajat valittuna, niin sit sen ymmärtää, sanoo viime vuonna Vuoden YKL-valmantajaksi valittu Marko.

Kisakallion Urheiluopiston urheilun ja liikunnan asiantuntijana toimiva Kari Seppänen on ollut YKL-toiminnan isä. Seppänen kehitti lajilleen lentopallolle olosuhteista Lapin urheiluopistolla ja siellä hän löi läpi YKL-aatteen, joka nyt on levinnyt lähes kaikkiin urheiluopistoihin. Nykyaikainen YKL-toiminta luo edellytykset huippu-urheilun ensi askeliin. – Kun katsoo alla olevaa listaa YKL-toimintaan osallistuneista nuorista ampumaurheilijoista, voi helpoisti todeta korrelaation YKL:n ja nuorten maajoukkeen välillä, jatkaa Marko. YKL on korvannut hyvin monilla alueilla hyytynyttä tehoryhmätoimintaa.

-Ampumaurheilijoita ja heidän valmentajiaan ehkä eniten auttaneet yksittäiset asiat ovat olleet Scatt-analyysit ja henkilökohtaiset palautteet, joissa on yleishavainnot asennoista ja suoritustekniikoista, joita on sitten voinut hyödyntää kotona oman valmentajan kanssa, muistelee Marko.

Monessa seurassa on vain vähän nuoria. YKL toiminta kokoaa harrastajat yhteen, luo yhteenkuuluvuutta ja autaa jaksamaan lajin parissa. Toiminta on tuonut myös ripauksen kansainvälisyyttä ja urheilijoille ymmärrystä ja ystävyyttä yli rajojen, sillä virolaisurheilijat ovat myös aktiivisesti olleet mukana monella leirillä.

YKL toimintaan osallituneet ampumaurhelilijat

2016-2017 (9): Roni Airo, Essi Heiskanen, Linnea Uutela, Lauri Syrjä, Mikko Helenius, Riina Ahvenus, Luukas  Koota, Nea Valkonen ja Markus Suortti.  

Lauri kuvattuna ensimmäiseltä ampumaurheilun YKL:ltä.

2017-2018 (16): Iina Vaitiniemi, Tuulevi Suomus, Elina Bisi, Anni Sipola, Lauri Syrjä, Essi Heiskanen, Riina Ahvenus, Aada Jokelainen, Lotta Kärnä, Eetu Rissanen, Ville Koskinen, Mikko Helenius, Linnea Uutela, Nea Valkonen, Luukas Koota ja Markus Suortti

2018-2019 (14): Aino Nenonen, Emmi Lähteenmäki, Kalle Raikaa, Matias Kuitunen, Tuulevi Suomus, Elina Bisi, Anni Sipola, Lauri Syrjä, Lotta Kärnä, Eetu Rissanen, Ville Koskinen, Mikko Helenius, Luukas Koota ja Markus Suortti

2019-2020 (14): Neea Vuorela, Sonja Myllys, Elias Ruusunen, Tiitus Hautamäki, Aurora Räsänen, Tuuli Saraniemi, Aino Nenonen, Emmi Lähteenmäki, Kalle Raikaa, Tuulevi Suomus, Lauri Syrjä, Lotta Kärnä, Eetu Rissanen, Mikko Helenius

Ryhmäkuva YKL 2019-2020

2020-2021 (12): Sonja Nenonen, Martti Saraniemi, Neea Vuorela, Sonja Myllys, Elias Ruusunen, Tiitus Hautamäki, Aurora Räsänen, Tuuli Saraniemi, Aino Nenonen, Lauri Syrjä, Lotta Kärnä ja Eetu Rissanen

2021-2022 (10): Peetu Puumala, Frans Laukka, Nanna Uuttu, Lauri Salminen, Helmi Pietinalho, Sonja Nenonen, Neea Vuorela, Elias Ruusunen, Lauri Syrjä ja Tuulevi Suomus

Kuvakaappaus 2021-2022 YKL esitteestä

2022-2023 (13): Emmi Pöntinen, Mila Pehkonen, Minka-Maria Puumala, Elias Nurminen, Kasper Kemppainen, Frans Laukka, Unna Grönlund, Jade Ala-Marttila, Peetu Puumala, Nanna Uuttu, Helmi Pietinalho, Sonja Nenonen ja Elias Ruusunen

YKL 2022-2023

2023-2024 (18): Siiri Kaukonen, Anni Parhiala, Anni Weitz, William Wilkman, Vili Vilen, Niklas Anttila, Noel Nissinen, Lumi Saikkonen, Emmi Pöntinen, Mila Pehkonen, Minka-Maria Puumala, Elias Nurminen, Kasper Kemppainen, Jade Ala-Marttila, Peetu Puumala, Nanna Uuttu, Helmi Pietinalho ja Lauri Salminen.

-Haluan vielä kiittää kaikkia mukana olleita urheilijoita, valmentajia yhteistyöstä sekä Tanhuvaaraa ja Kisakalliota hyvistä olosuhteista, jatkaa Marko.

Marko höpöttämässä YKL 2023-2024

One thought on “Leppa.fi:n kahdeksan vuotinen YKL taival päättyi

  1. Mitähän siellä Helsingin päässä taas kravatit tai tantut päällä oikein touhutaan?
    Miksi kaikki hyvä pitää lopettaa tai vähentää, eikö koko ajan ole hehkutettu että nuorissa se voima piilee?
    Välillä tekisi mieli ent pohjalaisena sanoa, että p..mail…lla olis tarvetta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *