Joensuu menettämässä ilma-aseradan

Joensuu menettämässä ilma-aseradan

-Riski siihen, että Joensuun Ampujat menettää ilma-aseradan, on suuri. JA sai tiedon Joensuun kaupungin säästötoimenpiteistä alkuvuonna ja niihin lukeutuu Utran ilma-aseradan sulkeminen, kertoo kaksinkertainen Euroopan mestari Kalle Leskinen.

Kalle Leskinen kuvattuna SM-kisoissa Tyrrissä 2021

Joensuun Ampujat satsasivat ilma-aserataan vuonna 2005. Kun Onttolan ruutiradat suljettiin, myi JA siellä olleen hirsisen rakennuksen ja osti saaduilla rahoilla elektronisia taululaitteita ja panosti Utran rataan, jossa on pystynyt järjestämään myös kilpailuja. Tällä radalla seura on järjestänyt vuosittain suosittuja nuorten ilma-asekouluja.

Joensuun Ampujien nuorisokoulutuksen yksi suurimmista timanteista on ilmakiväärin Pekingin 2008 olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen, jonka isä Taisto edelleen kouluttaa joensuulaisnuorisoa.

-Ymmärrän hyvin kaupungin säästötoimet, mutta onhan tämä suhteettoman kova lahja 100-vuotta täyttävälle seuralla, jatkaa Leskinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *