Reimari: Aleksi Leppä voitti olympiakarsinnan Riossa

Reimari: Aleksi Leppä voitti olympiakarsinnan Riossa

Aleksi Leppä voitti olympiakarsinnan Riossa

Aleksi Leppä, mitali ja Rion kisojen maskotti tukaani. Kuva: Henna Viljanen.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ampui huippuhyvän finaalin Rio De Janeirossa järjestetyissä olympiakarsintakilpailuissa.

50m kiväärin 3×20 laukauksen finaali alkoi hyvällä polviammunnalla, jonka jälkeen haminalainen oli neljäntenä. Myös makuuammunta sujui hyvin ja Leppä nousi kolmannelle sijalle. Ensimmäinen pystysarja oli koko kisan paras ja hän nousi kärkeen.

Kilpailu sain jäätävän lopun kuin Leppä ampui 10.8 ollessaan johtoasemassa. Näin suomalaisampujalle tuli ensimmäinen maailmancupin voitto Juha Hirven v. 2005 voiton jälkeen.

– Tänään oli hyvä päivä. Ammunta oli ehkä parempaa tänään verrattuna karsintaan ja peruskisaan. Polven kolmas sarja ja makuu oli vaikeaa, kun aurinko meni pilveen ja taulut olivat tosi tummat. Pystylle aurinko tuli taas näkyviin. Tyytyväinen olen kokonaisuuteen ja omaan suorittamiseen, kertoi Leppä.

– Kyllähän poika tempun teki. Hieno voitto, mutta myös kaksiteräinen miekka. Viimeinenkin yllätyskortti olympialaisten suhteen on käytetty, mutta täytyy jatkaa sitten avopakalla. Ei tää kuitenkaan yllätyksenä meille tullut, totesi valmentaja-isä Marko Leppä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *