EKA: Päivän luennoitsija, Aleksi, Hall of Fame nro 17.

EKA: Päivän luennoitsija, Aleksi, Hall of Fame nro 17.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia tarjoisi nykyisille opiskelijoille kahden Pariisin olympialaisiin valmistautuvan urheilijan, jousiampuja Jere Forsbergin ja Aleksin luennot ”mahdollisuus menestykseen opiskelussa ja urheilussa” tänään Kotkan kirjastossa. Paikalla olivat kaikki Haminan ja Kotkan nykyiset Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian urheilijat sekä alusta asti akatemiaan tukemassa olleen Kymenlaakson Osuuspankin edustajana markkinointi- ja viestintäpäällikkö Satu Temonen.

Jiri Auranen avaamassa tapahtumaa
Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen

Tilaisuuden avasi Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen, joka kertoi samalla Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian Hall of Famen tarinan. Ensimmäiset kunniamaininnat ja Janne Silanderin muistoa kunniottavat Tahto-patsaat jaettiin reilut 10 vuotta sitten, kun Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia täytti 20 vuotta. Ensimmäiset saajat olivat olleet akatemian perustajan Janne Silanderin perhe ja toinen perustaja, koripallovalmentaja Risto Piipari sekä juuri Lontoon olympialaisissa kultaa voittanut Jere Forsberg ja Jonne Lehto, hiihtosuunnistuksen viisinkertainen nuorten maailmanmestari.

Nyt jaettiin Tahto-palkinto numero 17 ja sen sai Aleksi, josta tuli samalla 17. Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian Hall of Famen jäsen.

Palkintoa olivat jakamassa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen sekä Kotkan aikuislukion rehtori, Aleksin entinen rehtori ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian johtokunnan jäsen Jouni Hyyrynen (oik.)
Aleksin Janne Silanderin muistoa kunniottava Tahto-patsas. Jokainen patsas on oma yksilönsä.

Aleksi aloitti ja kertoi ampumaharrastuksensa aloittamisesta, ajasta yläkoulussa sekä lukioajasta, jolloin hän kuului Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan. Hän myös kertasi menestyksen kulmakivet ja haasteet sekä kertoi valmistautumisestaan Pariisin olympialaisiiin.

Jere Forsberg käsitteli samoja asioita omasta näkökulmastaan.

Tilaisuuden yksi osallistujista oli Karhulan lukiossa opiskeleva, Haminan Uimaseuraa edustava Emilia Ruusu. Isänsä Marko Ruusun valmennuksessa oleva uimari on päässyt jo nuorten SM-finaaliin.

-Luento oli mielestäni mielenkiintoinen ja sen avulla sai laajan kuvan urheilijan polusta. Luento oli myös kattava ja monipuolinen. Sain siitä hyvää tietoa työn ja huippu-urheilun yhdistämisestä, kertoi Emilia, jolle uinti on tuonut paljon hyviä muistoja, onnistumisen tunteita sekä urheilijan elämäntavan osaksi arkea. Emilia toivoo, että ehkä jonain päivänä saavansa myös Tahto-patsaan.

Luennoitsijat yhteiskuvassa.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia (EKA) on seudullinen, opiskelun, urheilun ja työ- sekä siviiliuran yhdistävä toimintaorganisaatio. EKA on perustettu vuonna 2004 Kotkan Urheilijakoulutuksen toimintaperiaatteiden pohjalle. Kotkan Urheilijakoulutus aloitti toimintansa vuonna 1992. Urheiluakatemian keskeisimpänä toimenkuvana on kansalliselle tai kansainväliselle huipulle tähtäävien tai siellä jo olevien urheilijoiden päivittäisvalmennuksen tehostaminen ja opiskelujen tukeminen.
Eteläinen Kymenlaakso tarjoaa nuorelle urheilijalle turvallisen ja haastavan ympäristön itsensä kehittämiselle niin opiskelussa kuin urheilussakin. EKA lisää ja vahvistaa entisestään Etelä-Kymenlaakson vetovoimaisuutta laadukkaana ja kansainvälisenä opiskelu-, harjoittelu- ja asuinmaakuntana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *