ISSF:n uudet mittalaitteet testissä EM-kisoissa

ISSF:n uudet mittalaitteet testissä EM-kisoissa

ISSF on ottanut koekäyttöön uusia testilaitteita.

Yksinkertaisin testilaite osoittaa onko kiväärin takatähtäimeen asetettu lisälinssi sisälle. Laita on kalibroitu niin, että merkitään 60cm matka takatähtäimen etuosasta eteenpäin ja asetetaan tämä kohta värilevyn alle. Jos takatähtäimestä näkyy kaikki värilevyn värit, ei takatähtäimeen ole tehty lisälinssiä. Takatähtäimeen kiinnitettävä ulkopuolinen linssi ei anna väärää kuvaa.

 

Värilevy

Jos värilevy näkyy koko leveydeltään, ei tähtäimeen ole asetettu sisäistä linssiä.

 

Toinen mittalaite on pistoolin liipaisuvastusmittari. Ase asetetaan lasilevyjen väliin ja tuetaan säätimille. Liipaisinvastuspuntti asetetaan liipaisinlevyn keskelle ja väännetään kammesta. Kampeusliike nostaa asetta ja siihen kiinnitettyä kehikkoa ylöspäin, jollin tarkastuspuntti riippuu ilmassa. Laite estää kädenvapinasta syntyneen tärisevän liikkeen ja siitä mahdollisesti aiheutuvan laukauksen.

 

Pistoolinliipaisuvastusmittari

Testitilanne

 

Kolmas ja kallein yksikkö on kiväärin tarkastusteline. Ase asetetaan suukartion avulla laitteeseen tähtäimet alaspäin. perä ohjautuu oikealle kohdalle, jos peränsäädöt ovat toleranssissa. Jos ase pystytään lukitsemaan paikalleen, ovat kiväärin kaikki säädöt kohillaan.

Kiväärin sääntöpenkki

Ase tarkastuksessa

 

Nämä laitteet ovat täällä testikäytössä, eivät vielä virallisia ISSN:n testilaitteita.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *