Kisapähkinä pistoolisäännöistä

Kisapähkinä pistoolisäännöistä

 

Nyt kun kisat ovat ohi on aika pähkäillä hiukan sääntöasioita. Kuten hyvin tiedetään, jos jostakin asiasta ei ole erikseen säädetty sääntöä tai rajoitusta, tekee paikallinen jury päätöksen, jonka se sitten ilmoittaa ISSF:lle sääntöjen edelleen kehittämiseksi.

Ohessa on Györin EM-kilpailuista otettu kuva.

Tehtävät: Olet paikalla olevana velvollinen päättämään onko kuvassa näkyvä lippa (visor) sallittu vai ei. Säännöthän kieltävät sivusuojalappujen käytön (side blinders).

Toinen kysymys koskee tytön hiuksia. Sivuille kammatut hiukset toimivat sivusuojalappujen tavoin. Sallitko naisen kampaukset vai mitä teet?

Sinun tulee perustella miksi hyväksyisit tai miksi et hyväksyisi.

Vastaukset voit halutessasi liittää kommentoimalla uutista, tällöin ajatuksesi on kaikkien luettavissa. Jos kuitenkin haluat tehdä sen ilman julkisuutta, niin lähetä vastuksesi osoitteeseen info@leppa.fi Pistoolijuryn päätös kyseisestä tapahtumasta perusteluineen julkaistaan Leppa.fi:n sivuilla 4.3.

One thought on “Kisapähkinä pistoolisäännöistä

  1. Molemmat sallittuja.
    Lippa menee alimmalla kohdalla korvan yläosassa ja otsalla korkeammalla, joten sivusuoja ei yletä silmän keski-akselia alemmalla sivusta katsottuna.
    Säännöissä on mainittu lakkiin tai päähineeseen kiinnitetty sivusuoja. Sivsuojan malli ei ole välttämättä suorakaide päähineessä, voi esim. lieri olla niin iso että se toimii sivusuojan tapaisena. Jotta se täyttäisi sivusuojan tarkoituksen tulisi sen ulottua riittävän alas silmään nähden.
    Tytön hiukset ovat vähän silmillä, oletettavasti tilanne paranee ampuma asennossa. Säännöt ei ota kantaa yksilövapauksien piiriin kuuluvia asioita kuten hiukset. Itsemääräämis jutuissa on muitakin häiritseviä tekijöitä mille ei mahda mitään, ellei ne ole rasistisia tai toista loukkaava. Esimerkisi vaikka naamansa kenkälankilla mustaksi lankkaava, voisi jo tulkita provokaatioksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *