ISSF: Pyrkimys tehdä ampujista urheilijoiden näköisiä

ISSF: Pyrkimys tehdä ampujista urheilijoiden näköisiä

ISSF on julkaissut nettisuvuillaan ajatukset siitä, miltä ampumaurheilijan tulisi näyttää edustaessaan maataan kansainvälisillä kentillä. Ampumaurheilussa on kautta aikain voinut tulla viivalle suoraan tanssilattialta tai perunanistutuksesta. Satu Mäkelä-Nummela jää historiaan todennäköisesti viimeisenä urheilijana, joka on voittanut olympiakultaa farkut jalassa. Pekingin olympialaisten jälkeen haluttiin tehdä ampujista myös urheilijoita kieltämällä mm. farkut.

Monissa lajeissa kansainväliset liitot määräävät tiukasti pukeutumista. Vanhoillisessa tenniksessä, ei kentälle ole mitään asiaa värikkäässä asussa ja monessa henkilökohtaisessa lajissa ollaan yhtenevän näköistä vaikka kilpaillaan toisia vastaan. Ampumaurheiluun on tullut erilliset parikisat ja mixetit, joten uudistusta tarvitaan.

-Olen vahvasti ISSF:n sääntöuudistuksensuunnitelmien takana, kun puhutaan kansinvälisestä kilpailutoiminnasta. Jos me aiomme luoda mielikuvan huippu-urheilijasta, äärimmilleen tarkkuuteen pyrkivästä ampujasta, täytyy meidän kiinnittää huomio myös tähän pukeutumisasiaan. Emme saa mediaa kiinnostumaan lajista, jossa mielikuvat eivät edusta urheilua. Pistoolilajeissa tässä on suurin haaste, sillä kivääriampujilla on jo muodoiltaan lähes yhtenevät asut, vain yhteinen värisävy puuttuu, sanoo Marko.

Voit tutustua aiheeseen tästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *