Valtakunnallinen ampumaurheilun yläkoululeiritys tuottaa tulevaisuuden huippuampujia

Valtakunnallinen ampumaurheilun yläkoululeiritys tuottaa tulevaisuuden huippuampujia

Valtakunnallinen ampumaurheilun yläkoululeiritys on huipputapahtuma ampumaurheilijoille. – Voi kun olisi ollut minunkin nuoruudessa tällaisia, kadehti leirillä kouluttajana toimiva Inka Havukainen. Inka tietää tarkalleen mistä puhuu. Täällä jaetaan ampujille paljon tietoa, millä lailla he voivat rakentaa uraansa paremmin ampujan polulla. -Täällä tarjotaan oikotie onneen. Jos pystyt hyödyntämään täällä opitun omassa toiminnassasi, vältät monet karikot sekä poisoppimisen väärästä, kertoo leirin vetäjä Marko.

Lukukauden ensimmäinen valtakunnallinen ampumaurheilun yläkoululeiritys keskittyy perustekemiseen, asentoon ja liipaisuun. – Täällä huomaa selvän eron, mihin kotiseuroissa on kiinnitetty huomioita ja mitkä ovat olleet vähemmin esillä. Suurimmat ongelmat liittyvät liipaisuun tai liipaisimen paikkaan. On aika persoonallisia ratkaisuja. Osan ampuma-asento ei lupaile kovinkaan pitkää uraa kivääriampujana, jos tuossa asennossa jatketaan, mietiskelee Marko.

-Haluan antaa myös hyvää palautetta kotiseuroihin. Käytän paria esimerkkiä. Kun katsoo Simpeleen tyttöjen tasapainotestien tuloksia huomaa, että Mari Backman-Hyrkäs on valmentajana panostanut asiaan hienosti. Toinen hieno yllätys oli, kuinka hyvän ampuma-asennon ja perustekniikan Tauno Lindström on Asikkalassa opettanut Elias Ruususelle.

Tänään iltapaivän teemana oli ominaisuusharjoitus, jossa pyrittiin antamaan vinkkejä niistä ominaisuuksista, joista on ammunnassa hyötyä sekä näyttämään miten niitä voi harjoitella ja kehittää.

Kuvia ominaisuusharjoituksesta:

Lauri ja Mikko etualalla tasapainoilemassa aseen kanssa.
Emmi ja Lotta (selin) ja Aino ja Aurora heittelemässä tennispalloa tasapainossa
Tuuli silmät kiinni tehtävässä tasapainotestissä Sonjan kellottaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *