Poikamme maailmalla: Matias Kiuru ampuu ja opiskelee USA:ssa

Poikamme maailmalla: Matias Kiuru ampuu ja opiskelee USA:ssa

Poliisien Ampumaseuran Matias Kiuru on ollut tämän vuoden USA:ssa Murray Staten yliopistossa Kentackyssä, aivan Tenneseen rajalla. Siellä opiskelee tällä hetkellä noin 10 000 opiekelijaa.

– Hyvin on homma lähtenyt käyntiin ja koulukin on omalla painollaan mennyt hyvin eteenpäin. Alkuun meillä oli kisoja aikalailla joka viikonloppu mutta loppukaudesta harvemmin. Joka arkipäivä on klo 6-9 treenit ja jos viikonloppuna ei oo matsia niin lauantai on pitkä treenipäivä. Tiistai ja torstai iltapäivällä on fysiikkavalmentajan vetämä treeni. Sen mitä sitten koululta kerkiää voi käydä lisäksi harjoittelemassa. Omaan aikatauluun on sopinut keskiviikko-iltapäivällä vetää pidempi treeni. Testattuja paukkuja ja luoteja saa niin paljon kun kerkiää ampua, kertoo Matias.

-11.3-14.3 meillä piti olla yliopistosarjan mestaruuskilpailut mutta 12.3 PET-päivän illalla koko homma peruttiin coronaviruksen takia, kun se lähti laajemmin leviämään täälläkin. Oli aika v-mäinen juttu aivan joka näkökulmasta katsottuna. Mutta eipä näille mitään voi ja terveys edellä mennään. Nyt olen vähän niinkun jumissa, kun ei meinaa lentoja lähteä ennen huhtikuun puoltaväliä ja koko loppu lukukausi meillä on netissä.  Eipä tässä nyt silti mikään kiire ole kun bassin kalastuskausi alkaa aikalailla nyt eikä Euroopassakaan kisata, sanoo tyytyväisenä hyvään valintaansa lähteä USA:aan olevan Kiuru.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *