”Kaikkea paskaa sitä ampujille yritetään myydä”

”Kaikkea paskaa sitä ampujille yritetään myydä”

Leppa.fi sai tarjouksen eräältä eurooppalaiselta luotivalmistajalta mahdollisuudesta myydä heidän ”huippuluoteja” Suomessa. Yritys lähetti seitsemän eri luotierää testattavaksi. Kolme erää oli painavaa kisaluotia 4,50 ja yksi pistooliin suunniteltu kevyempi. Kaksi erää harjoitusluotia ja yksi harrasteluoti. Osa luodeista oli erittäin kiiltäviä, osa taa aika mattaharmaita. Kokoerot olivat aika huomattavia.

-Testasimme tänään luodit ampumalle ne Aleksin kiväärillä Kokkokalliossa Haminassa. Lähtönopeuksissa oli rajuja heittoja. Jotkut luodit piti laittaa piippuun aika voimalla, jolloin lähdöt olivat noin 158m/s, kun taas jotkut holahtuivat piippiin ilman kitkaa. Nämä luodit lähtivät 183m/s. On sanomattakin selvää, että nämä olivat samasta rasiasta. Yksi erä ylitti 100 pistettä ollen 100,9. Heikoin oli 96,2. Kaikkea paskaa sitä yritetään ampujille myydä, huokaisi Marko.

-Jotkut ampujat ovat edelleen sitä mieltä, ettei sillä ole väliä, millä ammutaan ja harrastetaan. Nuorena ammuttiin Haenelissa sinitarrakuulia, niilläkin osui, virnuili Marko.

Oikeita huippuluoteja, taattua H&N laatua, on saatavilla sunnuntaina Loviisan kisoista.

One thought on “”Kaikkea paskaa sitä ampujille yritetään myydä”

  1. No niin, tässä se taas nähtiin. Ei se ole hullu, joka yrittää myydä roskaa, vaan se, joka ostaa. Sama pätee hintapyynnöissä. Maailma vaan on tällainen ja yrittäjiä löytyy joka alalta. Hyvä, että testasit ja annoit tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *