Unkarin Ampumaurheiluliitto antoi Peter Sidille varoituksen

Unkarin Ampumaurheiluliitto antoi Peter Sidille varoituksen

Leppa.fi:n saaman tiedon mukaan Unkarin ampumaurheiluliitto on puuttunut Peter Sidin ja Istvan Penin välillä pitkään jatkuneisiin jännitteisiin. Kiristyneet suhteet lehahtivat lähes ilmiliekkeihin Unkarin mestaruuskilpailujen pienoiskiväärin asentokilpailun finaalissa 27.9.2020. Leppa.fi kirjoitti 2. ja 3. 10. 2020 Unkarin 50m kiväärin mestaruuskilpailuissa tapahtuneesta episodista, Jossa kaksi huippu-ampujaa Peter Sidi ja Istvan Peni sotivat keskenään https://www.leppa.fi/2020/10/02/unkarissa-taysi-sota-peter-sidi-haukkuu-istvan-penin-lyttyyn/ ja https://www.leppa.fi/2020/10/03/istvan-penin-vastine-peter-sidin-hyokkaykseen/.

Riitely oli käynnistynyt, kun Peni oli pyytänyt tuomareita tarkastamaan Sidin aseessa olevan kappaleen, joka kauempaa oli muistuttanut ns. bipodia. Tuomaristo oli todennut sen kuitenkin sääntöjen mukaiseksi lisäpainoksi. Alun perin bipodiksi valmistettu laite oli muutettu kiinteäksi eikä sitä näin ollen ollut käyttää enää aseen tukena ampumataukojen välillä. Tapauksen selvittelystä oli alkanut välittömästi molemmin puolinen sanailu, erilaisten käsimerkkien näyttely ja kaiken kaikkiaan finaalikilpailun häiritseminen, jota kansallinen tuomaristo ei ollut kyennyt hallitsemaan asiaan kuuluvalla tavalla. Kaaottista tilannetta oli seurannut urheiluväen lisäksi myös tiedotusvälineiden edustajia. Henkilöiden välirikko johti myöhemmin myös molemminpuoliseen avoimeen toisen osapuolen syyttelyyn some-kanavilla.Tapauksen seurauksena Unkarin ampumaurheiluliiton presidentti Nagy György on antanut Sidille virallisen varoituksen 7.10.2020. Samalla hän on määrännyt Sidiä poistamaan kaiken tapausta käsittelevän materiaalin eri julkaisualustoilta sekä pidättäytymään kommentoimasta Peniä ja muitakin urheilijoita epäasiallisesti. Presidentti György toivoo ”aselepoa” maan urheilijoiden valmistautuessa ensi vuoden tärkeisiin kansainvälisiin urheilukoitoksiin, kuten Tokion olympialaisiin.Molemmat ampujat nähtäneen Suomessa järjestettävissä ilma-aseiden Euroopan mestaruuskilpailuissa helmi-maaliskuussa Lohjan Kisakalliossa. He ovat myös molemmat hankkineet Unkarille maapaikan Tokion olympialaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *