Sakari Paasonen on poissa. – En muista voittaneeni Sakkea kertaakaan.

Sakari Paasonen on poissa. – En muista voittaneeni Sakkea kertaakaan.

Lahden Ampumaseuran huippuampuja ja pistoolivalmentaja Sakari Paasonen on kuollut. Pasonen edusti Suomea Soulin 1988 ja Barcelonan 1992 olympialaisissa ollen koko olympialaisten toiseksi vanhin urheilija, 56v. Vain Barcelonan 50m pistoolin olympiapronssimitalisti Ruotsi Ragner Scanåker oli vuotta vanhempi. Paasonen oli kuillessaan 85 vuotias.

Sakari Paasonen 1935-2020. Kuva SAL

-Muistan Saken erittäin kovana ilma- ja vapaapistooliampujana. Vaikka Sakke oli jo aika iäkäs minun ampuessa, niin en muista voittaneeni häntä koskaan näissä lajeissa. Tulimme aina hyvin toimeen, vaikka edustimme ihmistyyppeinä lähes vastakohtia. Mä olin sähköinen ja Sakke kuin viilipytty. Maajoukkuevalmentajana Sakke oli liitolle kultakimpale. Kun kisat oli Keski-Euroopassa, niin Sakke sopi jonkin tapaamisen siellä ja laittoi matkat oman firman nimiin ja jätti SAL:n laskuttamatta. Asiantuntijana ja ”Pelle Pelottomana” Sakke oli omaa luokkaansa. Malagan ampumaradan kahvion seinällä oli pistoolitaulukeskusta, jossa oli 20 kymppiä, ei muita osumia. Se oli Saken vaparilla ampuma, muisteli Marko vanhaa kilpakumppaniaan ja valmentajakollengaansa.

Leppa.fi ottaa osaa suruun.

One thought on “Sakari Paasonen on poissa. – En muista voittaneeni Sakkea kertaakaan.

  1. Hyvä kirjoitus. Ja kiitos lesken puolesta osanotosta.

    Menestystä teidän tiimille.

    Sakariltahan jää jälkeen 5-6 kpl hyväkuntoisia, taitaa joukossa olla yksi melko uusikin ilmapistooli, jotka tulemme myymään jonkin ajan kuluttua.
    t. Jukka Liukkonen
    Sakarin serkun poika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *