Haaste: 100 kymppiä peräkkäin. Elias Ruusunen ampui

Haaste: 100 kymppiä peräkkäin. Elias Ruusunen ampui

Ampumaurheilun valtakunnallisen yläkoululeirityksen yksi liipaisutekniikan puhtautta opettava ja korostava harjoitus on nimeltään sata kymppiä. Tässä urheilija rakentaa aseelleen hyvän pedin tai tuen, jonka päältä aloittaa aseen kohdistamisen. Kohdistuksen jälkeen alkaa varsinainen kisa, jossa pyritään ampumaan 100 kymppiä peräkkäin aseen ollessa tuettuna. Kisasuoritus keskeytyy heti ensimmäiseen kympin ulkopuoliseen osumaan.

Viime lerillä kukaan ei yltänyt sataan, parhaana suorituksena oli Lauri Syrjän ampuma 87 kymppiä.

Kannustukseksi yläkoululeiriläisille annettin haaste. Kuka urheilijoista ampuu ensimmäisen 100 kymppiä, tullaan palkitsemaan seuraavalla leirillä. Asiakkalan Ampumaseuran Elias Ruusunen onnistui ampumaan kotonaan ensi yrittämällä sata kymppiä. Ruusunen ampuu nyt toista vuottaan valtakunnallisessa ammunnan yläkoululeirityksessä ja on menestynyt myös hyvin trapissa.

Elias Ruusunen AsAs

-Harjoitus on vaativa ja keskittymisen on oltava maksimaalista, jos aikoo onnistua. Onnistuessaan, voidaan todeta, että liipaisutekniikka on hyvää, kertoo Marko, joka samalla kannustaa kaikkia urheilijoita kokeilemaan tätä.

Elias Ruususen sata kymppiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *