The ESC Air Cup tökkii. Yli puolet ilmoittautuneista ampumatta

The ESC Air Cup tökkii. Yli puolet ilmoittautuneista ampumatta

Hyvällä pöhinällä liikkeelle lähtenyt The ESC Air Cup on hyytynyt. Korona lienee vienyt siitäkin suurimman innon, vaikka juuri siihen Air Cupin piti olla hyvä korvaushoito muun ammunnan lamaantuessa. Marraskuun tulokset piti olla selvilla marraskuun aikana, mutta kun korona pahensi tilannetta, annettiin mahdollisuus jatkaa marraskuun kisaa myös joulukuussa. Miesten ilmakiväärissä marraskuun tuloksen on ilmoittanyt 98 ampujaa, mutta 125 urheilijaa ei ole ampunut. Naisten ilmakiväärissä luvut ovat 135/91. Pistoolissa miehet ovat osallistuneet 170 ampujan voimin, ampumatta on vielä 212. Naisissa luvut ovat tasan 101/101. Liikkuvassa maalissa ampuneita on 11 ja ampumattomia 22.

Suurimmat ampumattomat löytyvät koronan rajusti runtelevuista maista, Ranska, Ruotsi, Tsekki, Itävalta ja Venäjä. Myös moni unkarilainen ei ole ampunut.

Nyt pitäisi toisen kierroksen, joulukuun kisan olla jo hyvin vauhdissa, mutta ampuneita on vasta neljä, joista kolme Suomesta.

Toivottavasti juuri tähän tilanteeseen hyvin sopiva malli ei hyydy, vaan urheilijat voisivat turvallisesti ampua kotiradoillaan, pienessa porukassa, kuten on suunniteltukin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *