SAL kokeilee rohkeasti koronanäyttöjä

SAL kokeilee rohkeasti koronanäyttöjä

Liitto – Suomen Ampumaurheiluliitto ry

Lähestyvät EM-kilpailut ovat pakottaneet Suomen Ampumaurheiluliiton etsimään poikkeuksellisia ratkaisuja tulevien näyttökilpailuiden suhteen, sillä tähänastisista näytöistä kaikki ovat perutut. 

Nyt on löytynyt ymmärrystä Markku Kuminin aiemmin esittämään hajautettuun malliin niin reilusti, että on ajateltu jopa sarjoista riippumatonta suorituspaikkojen hajauttamista tarkoituksenmukaisella tavalla. Kumin olisi jakanut pistoolin ja kiväärin näytöt erikseen, mutta nyt SAL etsii 9.–10.1. 2021 viikonlopulle useaa seuraa, jotka voisivat järjestää näyttökisat.

Kokoontumisrajoitusten pysyessä nyt olevassa kymmenessä henkilössä, tämä voisi esimerkiksi tarkoittaa sitä, että neljällä paikkakunnalla ammuttaisiin näytöt lähes samanaikaisesti korona-rajoituksia noudattaen. Ampuja voisi siis päästä ampumaan lähimmällä paikkakunnalla. Ammuttaessa joka toisella ampumapaikalla 20-paikkaisella radalla voisi näyttökilpailun ampua samanaikaisesti maksimissaan yhdeksän henkilöä. Usealla radalla ammuttaessa voidaan kilpailijoiden määrää lisätä

SAL todellakin haluaa mahdollistaa urheilijoiden näytöt ja siirtyy tällä toimenpiteellä korona-aikaan. Seurojen, joka aikovat käyttää hyväkseen tätä mahdollisuutta ja haluavat tukea näyttöprosessia, on käytettävä näyttökilpailuissa sähköisiä taululaitteita. Halukkaiden seuroja kannattaa olla yhteydessä SAL:n varapuheenjohtaja Mikko Taussiin. SAL on luvannut tiedottaa asiasta viipymättä omilla sivuillaan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *