Laskurliit: Jüri Talu on kuollut

Laskurliit: Jüri Talu on kuollut

Eesti Laskurliit - YouTube

Viron Ampumaurheiluliiton pitkäaikainen urheilujohtaja Jüri Talu on kuollut 83 vuotiaana kertoo Viron Ampumaurheiluliitto. Jüri Talu oli hopealla Neuvostoliiton mestaruuskilpailuissa olympiapistoolilla 1965 ja kuului Neuvostoliiton maajoukkueeseen 1956-1971. Talu ampui 7 kertaa Viron ennätyksen vuosina 1954-1972. Urheilunmestariksi Talu valittiin 1958 ja suurmestariksi 1965. Kahden lapsen syntymän jälkeen Talu keskittyi valmennukseen ja hän toimi 17 vuotta Viron päävalmentajana. Viron Ampumaurheiluliitton toiminnanjohtajana Talu oli vuosina 1991-2000. Talu toimi eläkkeelle jäätyään Talu oli vielä mukana Viron valmennustoiminnassa ja kouluttajana.

ESBL

Marko muistaa Jüri Talun hyvin. – Ensimmäisen kerran tapasin Talun Viron tullissa Tallinnan satamassa. Pitkä mies oli meitä suomalaisia vastassa. Olemme menossa ampumaan Heli Rassin muistokilpailuja joskus 1990 luvulla. Meillä oli mukana Talun allekirjoittama kutsu, mutta silti Talun piti olla tullissa tunnistamassa meidät kun esittelimme aseitamme tullimiehille, muisteli Marko.

-Viimeksi näin Talun toissa marraskuussa Männikussa. Olin luennoimassa, kuinka Aleksista tuli maailmanmestari. Kysyin edellisenä päivänä Viron Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Meelis Lõitilta, keitä tilaisuuteen oli tulossa. Kun Meelis kertoi, että mukana on mm Jüri Talu, olin todella hämmentynyt. En olisi koskaan uskonut, että osat olisivat näin päin. Niin paljon katoin häntä ylöspäin. Talu muisti minut hyvin ja vaihdoimme muutaman sanan tilaisuuden jälkeen.

Jüri Talu on kolmas oikealta. Kuva “Kuidas jõuda maailmameistriks?”- luennolta.

Leppa.fi tiimi ottaa osaa Talun lähesten suruun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *