Puolustusvoimat vetäytyi suunnitelmistaan, ampumaurheilulle voitto

Puolustusvoimat vetäytyi suunnitelmistaan, ampumaurheilulle voitto

Leppa.fi:n saaman tiedon mukaan puolustusvoimat ei ole supistamassa niin rajusta ampumaurheilutoimintaansa kuin keväällä 2020 näytti. Jo aiemmen puolustusvoimat perääntyi suunnitelmistaa supistaa henkilökunnan huippu-urheilijoiden harjoitus- ja kilpailuvuorokausia.

Leppa.fi uutiset: 9.4.2020 https://www.leppa.fi/2020/04/09/puolutusvoimat-supistaa-rajusti-tukeaan-urheilulle/ ja 23.4.2020 https://www.leppa.fi/2020/04/23/puolustusvoimat-muutti-aiempaa-paatostaan/

11.6.2020 Leppa.fi kirjoitti puolustusvoimien suunnittelevan täystuhoa ampumaurheiluun ( https://www.leppa.fi/2020/06/11/puolustusvoimat-suunnittelee-taystuhoa-ampumaurheiluun/ )

Tässä suunnitelmassa pääesikunta suunnitteli mm seuravaa:

  • Varusmiesten 300m kivääriammunta (20ls) poistuu ohjelmistosta ja sen tilalle suunnitellaan jonkinlaista tarkuuskivääriammuntaa, jonka etäisyydestä ei ole tietoa.
  • 300m molemmat kiväärilajit vakiokivääri ja kiväärin pika-ammunta poistuvat ohjelmistosta kokonaan ja tilalle suunnitellaan tarkkuuskivääriammunta
  • 25m molemmat pistoolilajit isopistooli ja pistoolin pika-ammunta poistuvat ohjelmistosta kokonaan ja tilalle suunnitellaan palveluspistooli ( 9mm) ammunta.

Toteutuessaan nämä suunnitelmat olisivat horjuttaneet kansainvälisen sotilasurheiluliiton CISM ampumatoimintaa sekä merkittävällä tavalla myös kotimaista kilpailutoimintaa sekä suomalaisampujien menestystä jatkossa.

Joulukuussa julkaistussa urheiluvalmennus- ja kilpailutoimintaa käsittelevässä määräyksessä tärkeät CISM:n lajit 25m iso- ja pika-ammunta sekä 300m vakiokivääri 3x20ls ja pika-ammunta jäävät sotilaiden Suomenmestaruuskilpailuiden ohjelmaan. Naiset 25m urheilupistooli ja naiset pika-ammunta jäävät pois, lieneekin erittäin vähäisen osallistujamäärän takia. Myös varusmiesten 300m kiväärin 20ls makuu jää ohjelmistoon. Keväällä ehdotettua palveluspistooliammuntaa eikä tarkkuskivääriammuntaa ei järjestetä.

Kilpailut lyhenevät kolmesta päivästä kahteen.

-Nämä ovat ampumaurheilun kannalta erittäin hyviä uutisia. Näyttämällä osaamistaan sotilaiden Suomenmestaruuskilpailuissa, voi lajin sotilasharrastaja päästä mukaan valmennusryhmiin ja kehittää harrastustaan. Monelle tämä on hyvä tie ampumaurheilun maailmaan. Tämä päätös osoittaa myös sen, että puolustusvoimat haluaa olla mukana CISM:n toiminnassa ja lähettää CISM:n kilpailutoimintaan suomalaissotilaita, jotka ovat ammunnassa maailman kärkitasoa, kommentoi entinen sotilasvalmentja Marko.

One thought on “Puolustusvoimat vetäytyi suunnitelmistaan, ampumaurheilulle voitto

  1. Erittäin järkevä ratkaisu CISM:n lajien ja edustusurheilun kannalta.Hyvä hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *