Tauno Tuhkanen on poissa

Tauno Tuhkanen on poissa

Viimeinen tukkijätkä Tauno Tuhkanen on poissa. Kaakkois-Suomen aluejaostossa ja Mikkelin Ampujissa pitkään vaikuttanut entinen heitinmestari on siirtynyt korkeammille lentoradoille, kuten Tanen ja muiden heitinmiesten oli tapana asia ilmasta. Länsi-Savossa oli sunnuntina Tanen kuolinilmoitus. 13.1. kuollut Tane siunattiin perjantaina.

Katso Tauno Tuhkasen haastattelu Mikkelin Ampuma-Areenan avajaisista –  Suomen Ampumaurheiluliitto ry
Tauno Tuhkanen. Kuva SAL

-Tutustuin Taneen ensimmäisissä Kaakkois-Suomen sotilasläänin mestaruuskilpailuissa 1986 Mikkelissä. Sitten paremmin 1990 luvulta alkaen, kun Tane valmensi kivääri- ja minä pistooliampujat Kaakkois-Suomen alueleireillä Tanhuvaarassa. Tanella oli usein mukana Mikkelista suuri porukka, puolet olivat mikkeliläisä ampumahiihtäjiä puolet ampujia. Kaikki kuitenkin viihtyivät leireillä, missä Tanen vauhti oli päätähuimaava. Istuimme yhdessä aluejaostossa ja liittovaltuustossa. Tane oli mukanan aina siellä missä tapahtui ja touhua riitti. Tanella oli säästäminen verissä. Tarkan markan miehenä hän esitti pokkana liittovaltuustossa, että SAL:n toimisto pitäisi siirtää Pasilasta Mikkeliin. Tane oli vielä laskenut, mitkä olisivat vuotuiset säästöt ja liiton toimihenkilöt punottivat ja huokaisivat helpotuksesta, kun asiaa ei sen kummemmin kannatettu. Tane kertoi toisesta rakkaudestaan ammunnan lisäksi. Tukkilaiskisoista. Olin ihan äimänkäkenä, kun Tane kertoi kilpailleensa tukinlaskussa ja ollensa siinä ihan maan huippuja. Sellaiset, joka olivat Tanen kanssa Savon Prikaatissa töissä, kertoivat Tanen harjoitelleen Karkialammella tukkilaistaitoja.

Sadat mikkeliläsinuoret ovat oppineet ammunnan salat Tanen koulutuksessa ja muistavat varmasti hyvin hänen huumorinsa.

Leppa.fi ottaa osaa omaisten suruun.

One thought on “Tauno Tuhkanen on poissa

  1. Kiitoksia hienosta kirjoituksesta ja osan otosta! Isä kerkesi kyllä tekemään/kokeilemaan elämänsä aika kaiken näköistä. Mainitsemiesi lajien lisäksi mm mäkihyppyä ja jääkiekkoa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *