WC New Delhiin lähes 300 urheilijaa

WC New Delhiin lähes 300 urheilijaa

Vuoden ensimmäiseen luotilajien maailmancup kisaan Intian New Delhiin on tulossa yllättävän suuri osallistujamäärä. 18.-29.3. ammuttavaan kisaan on ennakolta ilmoittautunut 279 urheilijaa 43 eri maasta jälki-ilmoittautuneet kuten Aleksi, eivät ole mukana näissä luvuissa.

Kisoista ei jaeta olympiapaikkoja, mutta Intiasta saa maailmancup pisteitä, joiden perusteelle jeataan yksi paikka per laji, sellaiselle urheilijalle, jolla ei ole vielä paikkaa. Leppa.fi kirjoitti artikkelissaan 25.2. tulevan maailman cupin oudoista pisteistä:

ISSF:n tiedotustoiminta ihmetyttää. Aleksi lähtee Intiaan

Jälkeenpäin tehdyn selvityksen perusteella, Intiassa jaettavat pisteet ovat kuten ennenkin, mutta ISSF:n algorytmiin perustuva rankingpisteiden vähenemininen on yllättänyt. Vaikka ranking on sinäsnsä jäädytetty viime vuoteen, on siitä vähentynyt pisteitä niin roimasti, että joissain lajiessa Intian maailman cupin voittaja voi saada maalleen olympiapaikan, vaikka hänellä ei olisi pisteitä ollenkaan kisan alkaessa.

Tämä on jäänyt monelta maalta tiedostamatta. Suomessakaan asiasta ei ollut kellään hajoakaan. Mm. ammunnan suurmaa Saksa ilmoitti helmikuun viidentenä Saksan liiton sivuilla: -Kairo on tavallinen maailman cup ja vaikka Intiasta olisi mahdollisuus saada maailman cupin sijoitusten perusteelle lisäkiintiöitä Tokioon, arvioidaan Saksan mahdollisuudet niin heikoiksi, ettei sinne kannatta lähteä, toteaa Saksan ampumaurheiluliiton urheilujohtaja Heiner Gabelmann. Saksalainen kivääriampuja Julius Justus on 10m kiväärin rankinglistalla sijalla 11, edellään on vain Valko-Venäjän Illia Charheika, jolla ei ole paikkaa, joten käytännössä Justus on toisena, 12 pistettä valkovenäläisen takana. Toivottavasti joku on hoksannut ja Justus istuu tällähetkellä kisakoneessa, kuten Aleksi ja Juhokin.

Intian koronatilanteesta raportoi Almamedian Pia Heikkilä helimikuussa, että maan koronaluvut ovat laskussa. Metrot, bussit, koulut ja virastot ovat normaalisti avoinna ja maassa on maskipakko. Intia väittää säästyneenssä koronaaallolta tiukan koronaohjelman avulla, mutta monien mielestä alhaisten lukujan taustalla olisi testuksen puute ja kuolinsyiden heikko tutkinta. Ihmisiä kuolee koteihinsa ja heidät haudataan yleensä polttohautauksella muutaman tunnin päästä kuolemasta.

Suomalaisurheilijoille tärkeät kisapäivät ovat ensi perjantai 19.3. Silloin ammutaan 10m ilmakivääri, jonne on ennakolta tulossa 42 ampuaa, mutta määrä tulee siitä nousemaan. 10m ilmakivbäärin finaalia ammutaan lauantaina 20.3. 50m kiväärin 3×40 laukauksen peruskilpailu ja finaali ammutaan ennakkotietojan mukaan tiistaina 23.3. ilman karsintakilpailua, koska ennakkoon on ilmoittautunut 34 ampujaa, mutta tässäkin määrä tullee kasvamaan.

Leppa.fi on hyvin tietoinen, tämän hetken pistetilanteesta seköä olympiapaikan saavuttaneista urheilijoista sekä on laskenut skenaariot mahdollissuksista saada Suomelle ensimmäiset olympiapaikat kiväärilajeissa, mutta ei spekuloi näistä ennen kilpailua.

Suomen joukkuetta Juho Kurki ja Aleksi Leppä, johtaa ja valmentaa tapahtumassa Mari Backman-Hyrkäs. Suomalsiset ovat parhaillaan laentämässä kohti Intiaa, jossa joukkueelta otetaan toinen koronatesti ja he ovat karanteenissa ennen testitulosten varmistumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *