SAL:N 50M KIVÄÄRIN EM-NÄYTTÖ 3 MIKKELI, NUORET. Lauri hienosti ennätyksen tuntumaan, Nenonen jälleen uuteen ennätykseen

SAL:N 50M KIVÄÄRIN EM-NÄYTTÖ 3 MIKKELI, NUORET. Lauri hienosti ennätyksen tuntumaan, Nenonen jälleen uuteen ennätykseen

Karkialampi säätiö | Karkialampi -säätiö

Lauantaina ammuttiin Mikkelin Areenassa Osijekin EM-kisoihin liittyen kolmas näyttökilpailu 50m kiväärin 3×40 laukauksen nuorten sarjoissa. Nyt ammuttiin vain kerran, kun pari viikkoa sitten ammuttiin kahdesti.

Näyttökisoihin oli kutsuttuna maan parhaat nuoret, mutta osa oli jättänyt näytöt väliin. Paikalla Mikkelissa oli 5 ampujaa, kolme tyttöä ja kaksi poikaa.

Aino Nenonen (vas), Aleksi Kasi ja Lauri Syrjä. Kuva Niko Matilainen

Polvikisa alkoi kaikilta joko huonossa asennossa tai hermostyneesti, sillä lähes kaikilla ensimmäinen polvisarja oli urakan heikoin. Pieksämäen Essi Heiskanen ampui periatteessa hyvin, mutta kauas lentäneet lipsautukset pudottivat hänet kolmanneksi, kaksi pistettä Simpeleen Aino Nenosen ja kolme pistettä Punkalaitumen Elli Männistön taakse.

Poikien sarjassa Lauri ampui tasaisesti. Tulos 385 jää toissa viikon ennätystulokseen johtaneesta polvisarjasta vain pisteen. Isonkyrön Aleksi Kasille polviammunta tuntuu olevan hankalin osuus. 376 on kuitenkin 10 pistettä paremmin kuin viime kerralla.

Makuuammunnassa jälleen hyvän tekemisen tahti jatkui. Ei ihan viime kertaisen tasoista, mutta hyvää kuitenkin. Nenonen 389, Heiskanen 391 ja Männistö 396, joka johti kahdeksalla pisteellä muita tyttöjä ennen viimeistä pystyosuutta.

Poikien sarjassa Lauri jälleen nopeasti ja hyvin, tulos 393, piste viime kerrasta. Aleksi Kasi paukutteli samaan tasoon 391. Ero ennen pystyä oli Laurin eduksi 11 pistettä.

Pystyammunnassa Aino Nenonen ja Essi Heiskanen aloittivat kovan kirin ampumalla heti kärkeen 97 molemmat. Kun Elli Männistö sai vain 91, oli johto sulanut kahteen pisteeseen. Sitten Männistö piristyi ja paukutteli pystyltä yhteensä 378 vieden koko kisan voiton kuudella pisteellä. Nenonen, joka voitti sisäkympeillä Heiskasen, paransi parin viikon vanhaa ennätystään pisteellä.

Poikien sarjassa Lauri ampui 371. Lopputulos 1149 on Laurin toiseksi paras. Aleski Kasi ampui hyvän pystyn (376), saaden lopputuloksen 1143.

-Polvella sain hyvän aloituksen taas tehtyä, ”hyviä” ysejä oli aika paljon, mutta ihan hyvää tekemistä oli. Makuulla lähdin rohkeasti vetämään, mutta tyhmiä ysejä tuli paljon. Rata oli hieman hämärä, voi olla että ei tullut huomattua tähtäysvirheitä. Pysty oli taas jotenkin raskaan oloista touhua. Harjoituksissa saa kyllä hyvin kulkemaan, mutta kisassa syntyy pieni epävarmuus jostain syystä. Ei se kuitenkaan ihan katastrofi ollut, mutta parantaa pitää, kertoi Lauri tuoreeltaan.

50m kivääri 3x40ls tytöt

  1. MÄNNISTÖ Elli PuKu 1154 (380+396+378)
  2. NENONEN Aino Hahlo 1148 (51x) PB (379+389+380)
  3. HEISKANEN Essi PiekSA 1148 (47x) (377+391+380)

KEMPPI Viivi DNS

50m kivääri 3x40ls pojat

  1. SYRJÄ Lauri AsAs 1149 (385+393+371)
  2. KASI Aleksi IMAS 1143 (376+391+376)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *