SAL:N 50M KIVÄÄRIN EM-NÄYTTÖ MIKKELI 3. MIEHET: Aleksi selvään voittoon

SAL:N 50M KIVÄÄRIN EM-NÄYTTÖ MIKKELI 3. MIEHET: Aleksi selvään voittoon

Karkialampi säätiö | Karkialampi -säätiö

Lauantaina ammuttiin Mikkelin Areenassa Osijekin EM-kisoihin liittyen kolmas näyttökilpailu 50m kiväärin 3×40 laukauksen miesten sarjassa. Nyt ammuttiin vain kerran, kun pari viikkoa sitten ammuttiin kahdesti.

Cristian Friman (vas), Juho Kurki ja Aleksi. Kuva Niko Matilainen

Polviammunta alkoi Aleksin osalta hapuillen. Kaksi ensimmäistä sarjaa antoivat vain 97 ja 96, kun muut paukuttelivat muutaman pinnan paremmin. Kolmannella sarjalla näytti jo kulkevan, vain viimeinen laukaus lipsahti ysiin ja viimeisellä ei enää lipsahdellut. Aleksin tulos polvelta oli 392, kuten Juho Kurjellakin. Joni Stenström ampui viimeisellään täydet sata ja sai tuloksen 391, kaksi pistettä paremmin kuin viimeksi. Cristian Friman ampui 390 parantaen polveaan neljällä pisteellä edellisestä. Sebastian Långström ampui 388, parantaen edellisen näytön polveaan kolmella pisteellä. Riku Koskela ampui 387, kuten pari viikkoa sitten.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-14-1024x768.png
Riku Koskela (vas), Sebastian Långström ja Joni Stenström. Kuva Niko Matilainen

Makuulta Kurki jatkoa taas vahvaa ammuntaansa. Kaksi ysiä koko settiin nopean ammunnan jälkeen. Makuun jälkeen Kurki johti kokonaiskisaa pisteellä, sillä Aleksi ampui kolme ysiä makuulta, kuten myös Joni Stenström ja Cristian Friman, joka vaani kolme pistettä kärjestä. Joni Stenström oli kaksi pinnaa kärjestä. Riku Koskela ampui 394 ja oli 9 pistettä kärjestä. Sebastian Långström ampui vain 391, jääden kärjestä 11 pistettä. Tasaisissa merkeissä lähdettiin kärjen osalta pystyammuntaan.

Makuukisa käynnissä. Kuva Niko Matilainen

Pystyammunnan Sebastian Långström lopetteli jo ennen kuin Joni Stenström oli aloittanut. Sekä Långström, että Kurki aloittivat vaatimattomasti. Molempien ensimmäinen sarja oli vain 92. Sitten kumpikin löysi juonesta kiinni ja tulosta alkoi tulla. Långström ampui pystyn tulokseen 380, jolla irtosi kokonaskisan kuudes sija. Kurki paransi myös reippaasti, kaksi viimeistä sarjaa olivat huiput 99+99. Kurjen pystytulos oli 386. Yhteistuloksella 1176, Kurki nappasi näyttökisan kakkossijan. Aleksi aloitti pystyn jäätävästi, ensimmäiseen 20 laukaukseen tuli vain yksi ysi. Hyvä pystyammunta,393, siivitti Aleksin kokonaiskilpailun selvään voittoon tuloksella 1182. Riku Koskela ampui pystyn tasaisesti ja sai lopputuloksen 1160. Cristian Friman aloitti pystyn hyvin. Kolmannen ja neljännen sarjojen pitkät ysiputket pudottivat lopputulosta ja sijoitusta, ollen 1166 ja neljäs sija. Rauhallisesti ampunut Stenström hapuili pystyn aloituksessa, mutta sai juonesta kiinni. Suht hyvän pystyn ampunut Stenström kiilaisi kisan kolmanneksi tuloksella 1168.

-Polvi oli vaikeaa. Yritin alussa ampua normaalisti polvea, miten olen harjoitellutkin ja luottaa omaan pitoon. Siitä ei tullut mitään. Sillä en vaan yksinkertaisesti näe mitään tuolla sisällä. On niin pimeä rata, että en pysty ampumaan polvelta ja makuulta normaalisti. Ja jouduin ampumaan paljon nopeammin ja lyhyimmillä tähtäyksillä. Oli todella vaikeaa. Pysty oli tänään hyvää. Yksi huono laukaus, muuten oli todella hyvää ampumista. Tyytyväinen lopputulokseen vaikka onkin minulle vaikea rata ampua, kertoi Aleksi.

50m kivääri 3x40ls miehet:

  1. LEPPÄ Aleksi HAS (392,397,393) 1182
  2. KURKI Juho KaA (392,398,386) 1176
  3. STENSTRÖM Joni RS (391,397,380) 1168
  4. FRIMAN Christian ESF (390,392,379) 1166
  5. KOSKELA Riku SA (387, 394,379) 1160
  6. LÅNGSTRÖM Sebastian KSF (388,391,380) 1159

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *