Lauri Syrjä valittaisiin ensimmäiseen edustustehtävään EM-kisoihin järjettömällä omavastuulla.

Lauri Syrjä valittaisiin ensimmäiseen edustustehtävään EM-kisoihin järjettömällä omavastuulla.

Suomen Ampumaurheiluliitto ry

Leppa.fi saaman tiedon perusteella Asikkalan Ampumaseuraa edustava Lauri Syrjä olisi valittu Kroatian Osijekissa ammuttaviin Euroopanmestaruuskilpailuihin 50m kivääriin ampumaan sekä makuuta, että asentoja. SAL:n hallitus on nimennyt joukkueen kokouksessaan 20.4.2021, joka julkaistaneen huomenna. Laurin pitäisi tietää asia huomisaamuun mennessä. Omavastuu olisi 2000 euroa. Lauri ampui alkukeväästä kahdessa näyttökilpailuissa Mikkelissä hyvin, mutta jäi keskiarvossa hiukan valintarajan alle.

-2000 euron omavastuu on jotain ennenkuulumatonta. Ihan kusetusta. Puheenjohtaja Nissinen kertoi toissa viikolla Leppa.fi:n haastattelussa: “SAL teki myös viime vuonna niin vahvasti positiivisen taloudellisen tuloksen”. Siitäkin huolimatta tälläiseltä nuorelta, jonka tulevaisuudelta odotetaan paljon, yritetään imeä kuiviin, jyrähtää valmentaja Marko Leppä ja jatkaa, että ymmärtää hyvin omavastuun sellaisten ampujien kohdalta, jotka eivät ole saaneet rajaa rikki, mutta ei voi ymmärtää sen suuruutta.

Lauri Tyrrin SM-kisoissa.

– Olisi ollut hienoa päästä edustamaan Suomea ja tekemään arvokisadepyytti. En vaan nyt lähde, vaikka tiimi olisikin tukenut suuresti, kommentoi pettynyt Lauri.

-Syksyllä nuorten maajoukkeeseen valittu Lauri on juuri nyt Tanhuvaarassa SAL:n ensimmäisellä nuorten leirllä.

6 thoughts on “Lauri Syrjä valittaisiin ensimmäiseen edustustehtävään EM-kisoihin järjettömällä omavastuulla.

 1. Taitaa Nissinen haastella ihan omiaan omassa haastattelussa ja peittelee totuutta… Tässä se nähdään… Toivottavasti osaa kääntää tyyliään…

 2. Onko tämä nyt sitä nuoren, tulevaisuuden edustusurheilijan tukemista hänen ensi askelillaan kohti isompia saavutuksia? Ei todellakaan. Se kuka näistä asioista oikein päättää ei ole tehtäviensä tasolla!

 3. Urheilijoiden fokus pitäisi olla urheilussa, ei ajallisessa eikä rahallisessa kiristyksessä osallistumisoikeudesta. Liitto edellyttää kisarajan ylittäneiltäkin huomattavia omavastuuosuuksia sen lisäksi, että urheilijat joutuvat ottamaan myös palkatonta vapaata työstä kisa- + karanteeniajoiksi. Liiton tehtävä olisi luoda oikeat resurssit, jolloin urheilijat saisivat keskittyä laji-, kilpailu- yms. taitoihin. Näillä nykyisillä liiton kisaedustusehdoilla lajit ja urheilijat ovat todella suurissa paineissa puhumattakaan muista tulos- ja kilpailupaineista ennenkuin ovat päässeet edes kisapaikalle.

 4. Voi hyvää päivää minkä hintaista hupia. 34 euroa/ luoti 🙂 Tuolla hinnalla ei kyllä ole myöskään yritetty etsiä erityisen edullisia ratkaisuja. Toki tietämättä enempää vaikea arvioida, mutta muutaman päivän reissusta on kyllä todella kovan tuntuinen hintalappu.
  Pitäisikö sitten tehdä niin, että myönnetään, että ei ole resurssia kasvattaa kansainvälisiä ampujanuoria. Tällöin pitäisi ensiksi aloittaa ainoastaan nuoriin suunnattu varainhankinta, koska lahjakkuudet seuloutuvat niin leveältä rintamalta ja pienistä seuroista, että ei ole mitään mahdollisuutta olettaa kaikkien lahjakkaiden nuorten, eli (vanhempien) pystyvän kymmeniä tuhansia laittamaan vuositasolla. Kotimaan harrastustoimintakin maksaa laskujeni mukaan luokkaa vähintään +10 000 euroa vuodessa, kun aletaan ampumaan puoliammattimaisesti. Ja tämän luokan kisat päälle. Surullista. Voisi kuitenkin toiveikkaasti ajatella, että esimerkiksi nuorten lahjakkaimpien tukemiseen voisi löytyäkin sponsoriapuja, jos SAL olisi operaattorina ja aktiivisesti mukana. Pienten seurojen kasvateilla ei ole mitään saumaa hankkia riittävän kokoluokan tukea itse.

 5. Jos ei Korona tapa meidän harrastustamme, niin pääliittomme tuhoaa sen. Surullista luettavaa valintaprosessista. Mikä he…tti on liiton päässä vialla. Ampujat harjoittelevat tavoitteellisesti ja uhraavta omia tai vanhempiensa varoja saavuttaakseen menestystä. Että arvokisoihin pääsisi ja joutuisi maksamaan karvaita omavastuita on ampujaa kohden täysin väärin.

  Pian on, kun Korona joskus loppuu liikuntahallit täynnä pelaamassa joukkuelajeja nuoria lopettaneita ja entisiä lupaavia ampumaurheilijoita, jos oma liittomme heitä näin koettelee.
  Onko liiton johtotehtävissä liian paljon entisiä valtion virkamiehiä, Osaavat puhua ja esiintyä varmaan hienosti, mutta johtamis- ja päätöksentekyvyssä siviilimaailman tai tavoitteellisen urheilun tarpeisiin on paljon kehittämisen varaa. Ihmettelen liiton toimintaa paheksuvasti, miksi valintaan liittyvää omavastuuta ei ilmoitettu ennen järjestettäviä näyttökisoja.Harmittaa näin harrastekilpaurheilijana pääliittomme toiminta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *