SAL:n joukkue EM-kisohin nimetty. Hämmennys kentällä jatkuu

SAL:n joukkue EM-kisohin nimetty. Hämmennys kentällä jatkuu

Suomen Ampumaurheiluliitto ry

Suomen Ampumaurheiluliitto on netti sivuillaan julkistanut joukkueen Kroatian Zagerbissa ammuttaviin EM-kilpailuihin. Kisat ammutaan Osijekissa 19.5.-6.6.2021. Joissain aiemmissa vastaavissa kilpailuissa sellaiset urheilijat, jotka ovat ylittäneet valintarajan, mutta keskiarvo on jäänyt alle, ovat voineet osallistua kisoihin maksamalla niin sanotun omavastuuosuuden. Nyt SAL:n tyyli on muuttunut niin, että saamalla jonkinlaisen tuloksen ja maksattamalla törkeän ylihintaisen maksun, voit ostaa itsesi kisoihin. Varsinkin nuorten kohdalla tälläinen menettely on omiaan tuhoamaan tavoitteelisen harrastuksen.

Valinnat herättävät aina jupinaa, mutta nyt paletti tuntuu olevan hiukan normaalia sekavampi. Leppa.fi saaman tiedon mukaan SAL:n valmennuksenjohtaja Henna Torpo on saanut tänään ”muutaman” aiheeseen liittyvän soiton. Joillain urheilijoilla on näyttöä siitä, ettei sovittuja valintakriteerejä ole noudatettu. ”Rahalla pääsee linja” -tuntuu sopivat hyvin ainakin joillekin lajille, mutta ainakin yksi urheilija aikoo maksaa 250€ valituksesta urheilun oikeusturva lautakuntaan ja ajaa asiaansa.

Lauri Syrjä ei suinkaan ollut ainoa, jota on SAL pyrkinyt rahastamaan. Eräälle aikuisurheilijalle osallistumien olisi maksanut vieläkin enemmän 2590€. Myös hän ei ole lähtijöiden listalla. Jokainen pois jäänyt nuori on pois meidän tulevaisuudesta.

Koska Marko toimii kisojen tuomaristossa, on hänellä jonkinlainen käsitys hintatasoista. Lennot Zagrebiin maksavat (tarkastettu 21.4.) Lufthansa meno 20.5. (89,47€-223,77€) ja paluu paluu 6.6. (89,47-271,34) ilman aselaukkumaksuja. Finnair lentää kallimmalla (230,26-261,94€) ja palaa 244,95€. Halvimmillaan menopaluun maksaa KLM:llä 221,40€. Hotelli Osijekissa maksaa Hotels.comin mukaan 30€-178€ / 2 hengen huone. Tuomaristo sijoitetaan Hotellin Waldingeriin, joka maksaa 73€ (1hh) ja 83€/2hh per yö. Järjestäjän hinnat virallisille hoteilleille ovat 80-100€/1hh ja 90€-120€/2hh. Osallistumismaksu on 170€/ kisa.

Vaikka lennoista aselaukkuineen maksasi reteesti 600€, lentokentältä kuljetukset molempiin suuntiin 80€, osallistuisi kahteen kisaan 340€, ja maksaisi eksta treenimaksun 20€ ja majoittuisi 6 yöksi kahden hengen huoneseen 270€, tulisi reissun hinnaksi noin 1310€. Vaikka summasta puuttuu vielä mahdolliset koronatestit, jäljelle jäännellä summalla yksi urheilija maksaa jonkun muun lennot.

Moni kuitenkin on valmis maksamaan osallistumisestaan ja se heille suotakoon, sillä monelle urheilijalle voi tämä kisa olla ainutlaatuinen mahdollisuus osallistumiseen.Toiset näkevät sen vääränä, että Suomen lipun kantamisesta joutuu näin suureen taloudelliseen vastuuseen.

Onnittelut kisoihin lähetvälle joukkueelle, kaikkea hyvää.

Suomen joukkue:

10m kivääri:

KURKI Juho Kurki KaA

LEPPÄ Aleksi HAS

LÅNGSTRÖM Sebastian KSF

HYRKÄS Emmi Hahlo

KUISMA Jenna KSF

PALO Marianne Palo IMAS

50m kivääri:

KURKI Juho Kurki KaA

LEPPÄ Aleksi HAS

LÅNGSTRÖM Sebastian KSF

HYRKÄS Emmi Hahlo

PALO Marianne Palo IMAS

VILJANEN Henna KSF

MÄNNISTÖ Elli PuKu

300m kivääri

AUTIO Juho OMAS

KURKI Juho Kurki KaA

LEPPÄ Aleksi HAS

VILJANEN Henna KSF

10m pistooli
KALLIO Joonas SUA

TURUNEN Karri NAS

HAKALA Ella IMAS

25m urheilupistooli
KARRI Ritva KokMAS

50m pistooli

KALLIO Joonas SUA

TURUNEN Karri NAS

25m olympiapistooli
TALVITIE Marko LehA

25m vakiopistooli
KALLIO Joonas SUA

25m isopistooli:
KALLIO Joonas SUA

TALVITIE Marko LehA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *