Lauri kutsuttiin neljän maailmamestarin kisaan Viroon

Lauri kutsuttiin neljän maailmamestarin kisaan Viroon

Lauri kutsuttiin viikonloppuna Viron Elvassa ammuttaviin XIV Neljän maailmamestarin muistokisan, Nelja Maailmameistri mälestusvõistlus. Kilpailu on normaalisti kutsukilpailu kahdellekymmenelle Viron parhaalle kivääriampujalle ikään tai sukupuoleen katsomatta. Viime vuonna Suomesta kutsuttiin Juho Kurki, Joni Stenström, Sebastian Långström sekä Lauri ja Aleksi, jotka putsasivat palkintopöydän.

Juttu ja kuvat viime vuodelta:

-Viime vuonna tuli oltua samoissa kisoissa ja jäi hyvä vaikutelma kisasta ja reissusta, joten kun mahdollisuus annettiin niin tottakai se käytetään. Kiitos järjestäjille kutsusta. Viimeistelyt on tehty tällä viikolla Inkoossa maajoukkueleirillä, joten sitten vaan näyttämään parasta osaamistaan Elvaan, kertoo Lauri.

Neljän maailmamestarin muistokisassa ammutaan 50m kiväärin 3×40 laukauksen peruskilpailu sekä finaali. Peruskisa ammutaan sunnuntaina klo 12.00 ja finaalit klo 15.30.

Kisassa palkitaan jokaisen asennon voittotuloksen ampunut urheilija sekä kokonaiskisan voittaja. Neljän maailmamestarin muistokisassa muistellaan neljää suurta virolaista kivääriampujaa:

Tarttolainen Elmar Kivistik – 1905-1973 oli 13-kertainen maailmamestari
Otepääläinen Alfred Kukk – 1906-1981 oli 5-kertainenmaailmamestari, voittaen kaikki kullat vuoden 1937 MM-kisoissa, mitkä ammuttiin Helsingissä.
Tartumaalainen Kaarel Kübar – 1907-2004 oli nelinkertainen maailmanmestari, joka karkoitettiin 10- vuodeksi Siperiaan, josta palattuaan hän voitti vielä Viron mestaruuksia.
Toinen tartumaalainen ampuja Ernst Rull – 1894-1986 oli myös nelinkertainen maailmanmestari.

Elmar Kivistik (1905 - 1973) - Genealogy
Elmar Kivistik
Alfred Kukk
Kaarel [Karl Eduard] Kübar (1907 - 2004) - Genealogy
Kaarel Kübar
ESBL
Ernst Rull

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.