Tapahtumarikkaat ampumaurheilun superviikot ovat käsillä

Tapahtumarikkaat ampumaurheilun superviikot ovat käsillä

Ampumaurheilussa tapahtuu jälleen laajasti seuraavien viikkojen aikana. Tulevana viikonloppuna käynnistyvät olympialaiset ja ensimmäisenä lajina ammutaan 10m naisten ilmakivääri lauantai aamuyöllä Suomenaikaa ja kisat jatkuvat vielä samana päivänä miesten 10m ilmapistoolilla. Sunnuntaina ovat vuorossa samat lajit, mutta toisinpäin.

Tulevana viikonloppuna ratkotaan myös 25m ja 50m pistoolilajien Suomenmestaruudet naisen ja miesten sarjoissa, kun Keski-Suomen Ampujat järjestävät SM-kisat Laukaalla.

Seuraavan viikonloppuna on vuorossa Saksan Suhlissa ammuttava kolmas karsintakilpailu 25m Lapua European cupissa, jonne on menossa ennätysmäärä ampumaurheilijoita. Suomalaisampujia ei Saksassa nähtäne, sillä moni suuntaa matkan Viron Elvaan, jossa ammutaan perinteinen 49. Heli Rassin muistokilpailut, pistooli- ja kiväärilajeissa.

Olympialaiset päättyvät ampumaurheilussa 2.8., mutta samana viikonloppuna paukkuvat nuorten kiväärit Rovaniemellä, kun Lapin Ampujat järjestävät 50m kiväärin nuorten SM-kilpailut 6.-8.8.2021. Heti seuraavana viikonloppuna ratkotaan naisten ja miesten Suomenmestarruden 50m kivääreillä Inkoossa.

Kausi ei suinkaan pääty Suomenmestaruuksiin, vaan paikkoja finaaleihin tavoitellaan heti seuraavalla viikolla 18.-22.8. Tanskan Århusissa, jossa ammutaan 300m Lapua European Cupin viimeinen osakilpailu ennen finaalia. Samana viikonloppuna 20.-22.8. ammutaan ensimmäisen kerran 25m Lapua European cup Slovenian Laškossa, kisa on samalla viimeinen karsintakilpailu pistoolijajeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.