OG Tokio: 10m pistooli miehet. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat. Kaikki varmoja samasta ampujasta

OG Tokio: 10m pistooli miehet. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat. Kaikki varmoja samasta ampujasta

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-17.png

Olympialaisten toinen ammuntalaji, miesten 10m ilmapistooli ammutaan 36 miesurheilijan voimin lauantaiaamuna klo 07.00 Suomenaikaa.

Vanhalla ja uudella maailmanlistalla ei ole paljokaan eroa. Kaksi intialaista Abhishek Verma (1.ja 3.) ja Chaudhary Saurabh (2. ja 2.) Iranin Javad Faroughi (4. ja 1.) hallitsevat lajia. Paineet intialasilla ovat varmaan muitakin kovemmat. Intian ainoa yksilölajien olympiavoittaja on Pekingissa kultaa ilmakiväärillä ampunut Abhinav Bindra. Ampumaurheilu on Intiassa erittäin suosittu yksilölaji ja siten odotukset ovat kovat.

Vaikka Euroopasta tuleekin monta hyvää ilmapistooliampujaa, ei finaaliin tule nousemaan montaakaan eurooppalaista, sillä niin kova taso ilmapistoolilla on varsinkin Aasiassa.

Markon arvio kolmesta finalistista:

Marko uskoo, että molemmat intialaiset löytyvät finaalista, mutta listalle nostan vain toisen. Hän on 19 -vuotias Chaudhary Saurabh. Kummallakaan ei ole varsinaista olympiakokemusta, mutta Saurabh on kullallaan aistinut olympiahuumaa nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa. Koska tämä veikkaus osui nuoreen, niin nyt listalle nostetaan myös nestori. Hän on Korean 41 -vuotias aina VARMA Jongoh Jin. Jin on Lontoon kultamitalisti juuri ilmapistoollilla, jolla on myös taskussaan kolme kultaa 50m pistoolillakin olympialaisista. Ainoa varmalle vapinaa aiheuttava tekijä on, ettei Jinillä ole näyttöä viimeiseen kolmeen vuoteen ISSF:n kisoista. Mustaksi hevoseksi asetan Venäjän (ROC) edustajista toisen. Olen läheltä seurannut molempien venäläiset toimintaa. 25 ja 36 vuotiaat ovat hyvin erilaisia persoonia. Atrem Chernousov on itse rauhallisuus, kun taas Vadim Mukhametyanov on sähköinen. Nyt luotetaan viilipyttyyn ja katsotaan, kuinka Chernousov etenee finaaliin.

Joonas Kallion arvio kolmesta finalistista:

Kaksi ”varmaa” ovat Intian Saurabh Chaudhary, ja Venäjän Chernousov Artem. Molemmat yllämainitut ovat osoittaneet, että pää kestää tilanteessa kuin tilanteessa ja ovat tasaisen kovia suorittajia olleet koko olympiadin ajan. Uskon että rautaiset hermot ja kova kunto pitää myös näissä kisoissa. Musta hevonen: Dikec Yusuf, TUR
Tämä kohta viisikymppinen herrasmies on kisaa jo neljänsissä olympialaisissa, eikä ole kertaakaan ollut peruskilpailussa edes 20 parhaan joukossa. Toivoisin tälle hienolle ampumaurheilijalle ja isopistoolin CISM ME:n haltijalle finaalipaikkaa kenties viimeisissä olympialaisissaan.

Kai Jahnssonin arvio kolmesta finalistista:

Lähden lähestymään hiukan toiselta kantilta, koska varmoja finalisteja on monta, niin ehkä nämä eivät ole niitä helpoimpia 🙂
Minun arvioni kahdesta varmasta finalistista:

Pang Wei CHN Ei enään ihan junnu, mutta kovaa kokemusta ja menestystä aina kun mukana.

– Chernousov Artem ROC. Voissa paistettu itäsuomalainen, joka kerrasta toiseen pystyy pitämään oman tulos tasonsa.
Villihevonen:

Mikec Damir, SRB. Vanha kettu jonka tulokset heittelee, olisi kiva jos pääsisi finaaliin. Mukava kilpakumppani aina positiivinen.

Kuvassa vasemmalla raadin yksimielinen esitys finaaliin etenevästä, Venäjän Atrem Chernousovista. Vierellään 10m pistooli parikilpailussa EM-kultaa voittanut Vitalina Batsarashkina. Kuva Risto Aarrekivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *