OG Tokio: 10m kivääri miehet. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat. Äänet finalisteista hajaantuivat

OG Tokio: 10m kivääri miehet. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat. Äänet finalisteista hajaantuivat

Olympialaisten neljäs ammuntalaji, miesten 10m ilmakivääri ammutaan 47 miesurheilijan voimin varhain sunnuntaiaamuna klo 07.00 Suomenaikaa.

Kiinalaiset ovat perinteisesti pahoja, mutta tällä kertaa ei. He eivät ole kilpailleet pariin vuoteen missään ja koska toinen kiinalainen on tähystämätön 16 -vuotias, emme tule näkemään heitä finaalissa. Mutta eurooppalinen finaali tästä on tulossa. En usko kuin korkeintaan kahden ampujan tulevan euroopan ulkopuolelta, niin kova eurooppalaisten taso. Norja valloitti olympiapaikat lähes etupellossa, mutta riittääkö Jon-Hermann Heggin tai Henrik Larsenin eväät finaaliin? Siinä ja tässä. Kärkituntumassa keikkuu myös USA:n Lucas Kozeniesky, joka voitti kesäkuussa ammutun Osijekin maailma cupin.

Markon arvio kolmesta finalistista:

Finaalin ensimmäinen varma tulee Venäjältä. Sekä Sergey Kamenskiy ja Vladimir Maslennikov ovat kumpikin kovia, mutta palataan Kamnskiyyn sitten asennoissa ja valitaan finaaliin Vladimir Maslennikov. Aleksin ikäinen venäläinen on jo ehtinyt napata olympiapronssia ilmakiväärillä Rio De Janeirosta.

Toinen varma on Unkarin Istvan Peni. Se kaikki härdelli, mikä hänen ympärillään on pyörinyt viimeisen vuoden aikana on kovettanut tätä 24 -vuotiasta budapestilaista niin, ettei pikkukivet enää tunnu, tai sitten niiataan syvään, saa nahdä.

Mustana hevosena finaaliin nousee Slovakian Patrik Jany. 23 -vuotias slovakki on maailmanlistojen kuudes ja yhdestoista, mutta luotan hänen nousuun. Lumilautailua harrastava Jany ei ole mitaleilla juuri juhlinut, mutta hän keuli Osijekin maailmancupissa ampumalla 631.5.

Juha Hirven arvio kolmesta finalistista:

Peni Istvan HUN– Ranking ykkönen on melko varma kilpailija. Jos ei omat hankaluudet joukkuekaverin kanssa ole liikaa haitanneet, niin menestyy.


Kozeniesky Lucas USA– Jenkeillä kotikasvatus jo opettaa, että ollaan parhaita, eikä sieltä kisakoneeseen päästä ilman kovaa karsintaa.


Sampson Dane, AUS-Mahdollinen yllättäjä. Pitkäaikainen valmentaja Petr Kurka on saanut Danen uskomaan menestykseen.

Joni Stenströmin arvio kolmesta finalistista:

Varmat:

Divyansh Singh Panwar (IND)

Vladimir Maslennikov (ROC)

Musta hevonen: Martin Strempfl (AUT)


Panwar on tuleva iso stara ilmakiväärillä. Tavallaan myöskin vähän musta hevonen koska 19-vuotiaalla voi olla vähän kovat paikat vielä, mutta taso riittää ehdottomasti finaaliin, sen hän on näyttänyt monesti. Vaikka mies on nuori niin hän on kyllä pärjännyt isoissa kisoissa jo ja koulinut kaiken läpi juniori-sarjoissa, nyt nähdään viimeinen läpimurto miesten-sarjassa myöskin.

Maslennikov painelee tasaisen tappavaa tahtia 630-paikkeilla koko ajan ilmakiväärillä. Kisailtiin jo junnuina vastakkain, ollaan saman ikäisiä ja hän on aina ollut kova luu jolla naama pysyy koko ajan peruslukemilla. Riossa nappasi pronssia, niin hän on pärjännyt näissä karkeloissa ennenkin. Tänäkin vuonna hän on tehnyt hyvää tulosta.

Strempfl on näistä kolmesta selvästi kokenein (36 vuotias). Strempfl:lta puuttuu vielä isot saavutukset, mutta hän omaa älyttömän kovan tason ilmakiväärillä, mihin hän nykyään enää panostaa sen jälkeen kun hän lopetti hommat Itävallan puolustusvoimissa. Tämä on ehkä Strempflin viimeinen mahdollisuus saavuttaa jotain isoa. Kova luotto on myöskin Itävallan liitolla Strempfliin kun ne lähetti vaan ilmakivääri-ampujan kisoihin sen sijaan että ne olisi lähettänyt jonkun niistä kovista jotka ampuvat miesten molempia lajeja. Strempfl on suorastaan dominoinut erinäköisiä kv. kotiratakisoja nyt korona-aikana, jos hän saa sen suoritusvarmuuden edes osittain siirettyä olympialaisiin niin hän on ihan varmasti finaalissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *