OG Tokio: 10m pistooli naiset. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat. Manu Bhaker kaikkien suosikki

OG Tokio: 10m pistooli naiset. Ennakko-odotukset ja finaaliehdokkaat. Manu Bhaker kaikkien suosikki

Olympialaisten kolmas ammuntalaji, naisten 10m ilmapistooli ammutaan 53 naisurheilijan voimin varhain sunnuntaiaamuna klo 02.30 Suomenaikaa.

Naisten ilmapistooliin on tulossa lähes kaikki molempien maailmalistojen kymmenen kärjestä, joten tso on erityisen kova. Molempien maailmalistojen kahden kärki tulee Intiasta ykkönen Yashaswini Singh Desval ja kakkonen Manu Bhaker ovat olleet. Seurasin tuomarina pitkään Bhakerin ammuntaa ilma-aseiden EM-kisoissa, jossa Bhaker ampui kilpailun olkopuolella. Tyyni ja konemainen, erittäin sirorakenteinen 19- vuotias intialainen voitti nuorten olympialaiset juuri ilmapistoolilla Buenos Airesessa 2018.

2016 Rio De Janeiron urheilupistoolin olympiavoittajaan, maailmanlistan neloseen Kreikan Anna Korakakiin ei ole luottoa. Voi olla että kiivasluonteinen kreikkalainen etenee, mutta kun seurasin hänen saunomistaan EM-kisoissa, en laittaisi rahojani likoon hänen puolestaan.

Markon arvio kolmesta finalistista:

Pakko pelata varman päälle ja rankkaa listalle molemmat intialaiset, vaikka se tylsä ratkaisu onkin, mutta ovat he niin älyttömän hyviä. On se kumma, jos ei Intia saa toista henkilökohtaista olympiavoittajaa. Siis listalle Yashaswini Singh Desval ja Manu Bhaker.

Mustahevonen tulee Venäjältä. Artem Chernousovin ROC pari kultaa EM-kisoissa voittanut Vitalina Batsarashkina on minun ylläri. Batsarashkina on maailmanlistalla kymmenes, joten paikka ei lainkaan ole selviö ennakkoasetelmissa, mutta 24 -vuotias omskilainen, Rio De Janeiron imppari hopeamitalisti janoaa kultaa.

Ritva Karrin arvio kolmesta finalistista:

BATSARASHKINA Vitalina ROC

Batsarashkina on ollut viime aikoina jokaisessa finaalissa. Aina ei ponnistus ole riittänyt voittoon asti, mutta finaalipaikka on ollut taattu.

BHAKER Manu IND

Intialaiset ovat kovia ja kyllä finaalissa ainakin yksi intialainen on.

Tämä olikin vaikea valinta, mutta veikkaan KORAKAKI Annaa GRE. EM-kisojen jälkeen ei ole finaaliin yltänyt ilmapistoolissa, jospa olympialaiset sytyttävät.

Reetta Lustigin arvio kolmesta finalistista:

KARSCH Monika GER

GOBERVILLE Celine FRA

Molemmat ovat kovia vanhoja tekijöitä.

Jokerina BHAKER Manu IND

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *