Liipaisutekniikan taitajat. Pystytkö Sinä?

Liipaisutekniikan taitajat. Pystytkö Sinä?

SAL:n valtakunnallisella yläkoululeirityksellä toistuu yksi harjoitus useasti. Sata kymppiä.

Tällä harjoituksella pyritään osoittamaan urheilijalle hänen liipaisutekniikan puhtaus. Mikäli urheilija pystyy ampumaan 100 kymppiä peräkkäin, voidaan olettaa liipaisutekniikan oleva hallittua. Harjoitus toteutetaan istuen ja urheilija saa valmistaa aseelleen mahdollisimman tukevan ”pedin”. – Yksittäinen suoritus on sinänsä helppo, mutta sen toistaminen noinkin pitkään vaatii hermoja ja suorituspuhtautta, sanoo Marko.

Yläkoululeirityksen iltaharjoituksessa melkein kolme urheilijaa selvitti tehtävän. Elias Ruusunen, joka on tehnyt tempun aiemminkin, ampui heti täydet sata. Sonja Nenonen aloitti ensin ampumalla 11 sisään ja sitten yhden ysin. Sonja aloitti harjoituksen uudelleen ja naputti kaikki kymppiin. Hienon, mutta raivostuttavan epäonnisen suorityksen teki Nanna Uuttu ensimmäiset 99 oli sisällä ja sitten. Arvaus: Tietenkin 9.9.

Kuulostaa helpolta ja sitä onkin. Eikun vaan tekemään. Montas sait?

Liipaisumestarit Elias Ruusunen, Nanna Uuttu ja Sonja Nenonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *