Emmi Hyrkäs ei ollutkaan ensimmäinen, tulkinnasta riippuen

Emmi Hyrkäs ei ollutkaan ensimmäinen, tulkinnasta riippuen

Leppa.fi kirjoitti artikkelissaan 2.2.2022 otsikolla ”Emmi Hyrkkäästä 600 kerhon ensimminen nainen”.

Artikkeli:

Jälkikäteen on selvinnyt, ettei Emmi Hyrkäs suinkaan ole ensimmäinen vaan toinen, sillä ensimmäinen on Marjo Yli-Kiikka, joka ampui 10m kiväärillä 5.4.2019 Tampereen SM-kisoissa kaikki 60 kymppiä 10m:n makuun peruskilpailussa, jonka tulos oli 634,9, uusi Suomen ennätys. Kaikki kisan kympit olivat sisäkymppejä. Hyrkäs ampui tuloksensa pystystä.

Leppa.fi perusti tietonsa Sotilasampujat ry:n ylläpitämiin sivuihin https://www.cism-shooters.fi/

Sivusto kirjoittaa sotilasammunnasta ja samalla ylläpitää 600 kerhoa sekä parhaita suomalaisten ampumaia tuloksia 25m:n pistoolissa (sotilaslajit) ja 300m:n kiväärissä.

Tieto Yli-Kiikan ampumasta tuloksesta on välitetty myös Sotilasampujien sivuston ylläpitoon. Sotilasampujat tulkitsevat asian niin, että he ylläpitävät 600 kerhoa ISSF:n lajiessa, joten Yli-Kiikan maakuun tulos ei ole noteerattavissa.

Kuva Marjo Yli-Kiikan 600:n taulusta

2 thoughts on “Emmi Hyrkäs ei ollutkaan ensimmäinen, tulkinnasta riippuen

  1. Itse asiassa nyt kun tämän ja Marjon kommentin luin, niin muistin, että minäkin olen ampunut ilmakiväärillä makuulta 600 pistettä jo 31.3.2017 Tampereella SM-kisoissa. Mutta itsekään en kyllä laske tätä samaan kategoriaan ISSF:n lajien tulosten kanssa.

  2. Lisään vielä, että tuolloinkinhan tulokset laskettiin jo desimaalien kera, joten itse ajattelen, ettei näitä senkään puolesta pitäisi laskea mukaan mihinkään tilastoihin, koska eivät näy virallisissa tuloksissa. Moni muukin on siis voinut ampua 600, mutta ei vaan näy virallisissa tuloksissa. Lisäksi koen, keneltäkään mitään pois ottamatta, että on henkisesti hieman eri ampua 600 niin, että tulokset lasketaan kokonaispisteinä ja ne näkyvät virallisissa tuloksissa kuin niin, että julkiset lopputulokset näkyvät desimaaleina, vaikka saman taidonhan se toki silti vaatii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *