KOK: Venäläiset ja Valko-Venäläiset eivät voi edustaa maitaan. Päästääkö Norja maat EM-kisoihin?

KOK: Venäläiset ja Valko-Venäläiset eivät voi edustaa maitaan. Päästääkö Norja maat EM-kisoihin?

Venäläisampujille on tulossa kylmät. KOK aikoo sulkea venäläiset ja valko-venäläiset pois kilpailutoiminnasta. Venäjä on vahvin ampumaurheilumaa Euroopasssa. Viime vuonna venäläiset voittivat EM-kilpailuiden mitalitaulukon ylivoimaisesti ampumalla peräti 46 mitalia, joista 18 kultaista. Esimerkikis mainittakoon, että Suomi oli mitalitaulukon 28. yhdellä hopealla ja kahdella pronssillaan.

Kansainvälisen Olympiakomitean Halllitus on keskustellut tänään suuresta ongelmasta. Venäjän hallitus ja Valko-Venäjän hallitus ovat rikkoneet olympiarauhaa huökkäämäämällä Ukrinaan. Olympialiike on yhtenäinen missiossaan edistää rauhaa urheilun kautta. Ukrainan nykyinen sota asettaa Olympialiikkeen kuitenkin dilemmaan. Vaikka Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voisivat jatkaa osallistumista urheilutapahtumiin, monet ukrainalaiset urheilijat eivät voi maataan kohdistuvan hyökkäyksen vuoksi.

KOK:n EB kehottaa painokkaasti kansainvälisiä urheiluliittoja ja urheilutapahtumien järjestäjiä maailmanlaajuisesti tekemään kaikkensa varmistaakseen, ettei yksikään Venäjän tai Valko-Venäjän urheilija tai urheiluvirkailija saa osallistua osa Venäjän tai Valko-Venäjän nimellä. Venäjän tai Valko-Venäjän kansalaiset, olipa kyse yksilöistä tai joukkueista, tulisi hyväksyä vain puolueettomiksi urheilijoiksi tai puolueettomiksi joukkueiksi. Mitään kansallisia symboleja, värejä, lippuja tai hymnejä ei saa näyttää.

KOK:n EB pitää voimassa 25.2.2022 antamansa kiireellisen suosituksen olla järjestämättä urheilutapahtumaa Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *