Eesti Laskurliit: Nädalavahetusel selgusid 2022.a. Eesti meistrid 10m harjutustes

Eesti Laskurliit: Nädalavahetusel selgusid 2022.a. Eesti meistrid 10m harjutustes

VÕISTLUSED

Sakus ja Männikul toimunud Eesti 10m meistrivõistlustel tulid Eesti meistriteks 4 klubi laskurid.
Püssi- ja püstoliharjutustes eelnes ligi 6 kuu pikkune kvalifikatsiooniperiood, mille põhjal kvalifitseeruti finaalvõistlusele. Kvalifikatsioonivõistlustest võttis osa ligi 300 laskurit, suurim osalejate arv oli meeste püstolis – 100 laskurit.
Finaalvõistluses meeste õhupüstoli harjutuses sai kvalifikatsioonis parima tulemuse Peeter Olesk (Kaitsejõudude Spordiklubi) 576 silmaga. Ka finaalis näitas Peeter väga kindlat laskmist, võites esikohaduellis Raul Erk`i (KL MäLK). Kolmanda koha sai Arvi Saar (KL MäLK).
Naiste õhupüstoli harjutuses tuli Eesti meistriks Kristina Kiisk (Elva LSK), kes kullamatšis alistas seisuga 16:6 Kairi Heinsoo (Viljandi LK). Eesti meistrivõistluste pronksmedali võitis Sirli Likk (Tamme Laskur).
Meeste õhupüssi harjutuses võitis Eesti meistritiitli Meelis Kiisk (Elva LSK), kes kullamatšis alistas seisuga 17:13 Artjom Plotnikovi (Narva LSK). Kolmas koht kuulus Roman Lomonossovile (Narva LSK).
Naiste õhupüssi harjutuses jõudsid kullamatši Katrin Smirnova (Narva LSK) ja Anastassia Olewicz (Narva LSK). Seisuga 16:10 tuli Eesti meistriks Anastassia Olewicz. Kolmanda koha sai Marleen Riisaar (Elva LSK).
Liikuva märgi 10m harjutuses 30+30 lasku tuli meeste arvestuses Eesti meistriks Jaanus Kala (KL MäLK), kes finaalis alistas seisuga 6:2 Arles Taali (Viimsi LK). Kolmanda koha sai Jaanus Mugu (Viimsi LK).
Naiste arvestuses tuli selles harjutuses Eesti meistriks Heili Lepp, kes finaalis alistas Liivika Breiveli. Kolmanda koha sai Greta Jakobson (kõik KL MäLK).
Harjutuses 20+20MIX sai meeste arvestuses esikoha 361 silmaga Jaanus Kala, hõbemedali võitis 344 silmaga Hillar Loot (Elva LSK) 344 silmaga ja pronksmedali sai Jaanus Mugu 340 silmaga.
Naiste arvestuses võitis selles harjutuses Eesti meistritiitli Heili Lepp 356 silmaga, hõbemedali sai 283 silmaga Liivika Breivel ja pronksmedali 232 silmaga Grete Jakobson.
Õhkrelva Eesti meistrivõistlusi külastas Euroopa Laskespordi Konföderatsiooni Tehnilise komitee liige Marko Leppä Soomest, kes andis Eesti meistrivõistluste läbiviimisele oma hinnangu: “Saku Spordihoone on suurepärane koht selliste võistluste läbiviimiseks. Eesti laskmiskohtunikud on rahvusvahelisel tasemel ja võistluste korraldus väärib kiidusõnu. Eriti meeldis mulle see, et võistlus viidi läbi vastavalt uuetele ISSF reeglitele. Ootan juba järgmist Sakus toimuvat võistlust, aprillis toimuvat Euroopa Noorteliiga Põhja regiooni finaali. Olen  veendunud, et Eesti Laskurliit viib ka selle võistluse läbi kõrgel tasemel.”

Nädalavahetusel toimus ka haavlilaskmise Eesti Karikavõistluste I etapp.
Elvas toimunud kaarraja harjutuses sai esikoha Tõnu Tammist Emil Juhti ja Karl Peeter Eini ees, Männiku jahilasketiirus toimunud kaevikraja harjutuses oli parim Arno Kull, teise koha sai Erkki Kull ja kolmanda koha Heikki Jaansalu.

Pildil: Eesti meistrivõistluste medalikolmik naiste õhupüssi harjutuses koos Eesti Laskurliidu presidendi Riho Ühtegi ja ESC Tehnilise komitee liikme Marko Leppäga.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *