Kuvat, kuulumiset ja ennakko Rio De Janeirosta

Kuvat, kuulumiset ja ennakko Rio De Janeirosta

Hikeä pukkaa.

Aleksi ja Sebastian Långström olivat poissa 10m kiväärin SM kilpailuista Kupittaalta, sillä he istuivat pitkällä lennolla matkalla Brasilaiaan, Rio De Janeiroon, jossa ammutaan ISSF:n maailmancup loppuviikosta alkaen. Kaksikko, jonka seuraan liittyy myöhemmin myös päävalmentaja Leif Steinar Rolland, toteuttaa viikonmittaista valmistautumista Riossa. Pitkän talven jälkeen, mutta erityisesti suuren ilmakosteuden ja kuumuuden vaikutus suoritukseen on suuri ja vaatii totuttelua aikaeron lisäksi.

50m rata on valoisa, mutta aika tuuleton

Kaksikko on nyt treenannut kaksi päivää ja Aleksi keroo seuraavaa: ”Nyt on pari päivää treenattu. Olo suhteet on aika erilaiset mitä hetkeen. Lämpötila on yli 30 asteen ja ilmankosteus lähelle 80%. Treeniolosuhteet ovat olleet hyvät. Radat varsinkin 50m rata on todella hyvä. Ei hurjan tuulinen, mutta lievää tuulta. Ilmakiväärirata on valaistukseltaan ehkä hieman pimeä ja muistelen, että minulla oli vaikeuksia siellä 2019, kun viimeksi täällä on maailman cuppia ammuttu, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä tai että ei voisi ampua hyvin. On ollut fiksu veto tulla tänne jo etukäteen harjoittelemaan. Olosuhteisiin vaatii totuttelua ja varsinkin kaikki varusteet on todella ”löysiä” johtuen kuumuudesta ja kosteudesta. Ammunta on kuitenkin kulkenut toistaiseksi normaalista molemmilla. Tiistai ja keskiviikko vielä treeni päiviä ja sitten on rata kiinni kaksi päivää ennen kuin kisat alkaa.

Sebastian Långström ilmakivääritreeneissä

Rio De Janeiron maailmacupiin osallistuu 187 urheilijaa 28 eri maasta, pääoson tietysti Etelä-ja väli-Amerikasta. Tosin esimerkisksi Saksasta, Iranista ja USA:sta osallistuu suuret joukkueet. Suomalaiset ampuvat 10m ilmakiväärikisan maanataina 11.4. ja 50m kiväärin torstaina 14.4.

Aleksi on löytönyt hyvän vireen, ainakin pystystä, tosin tämä kuva on makuuammunnasta
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on leppa6.png

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *